GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Şubat 2022 Cuma 00:24

İzmir Şehir Hastanesi inşaatındaki işçilerden protesto!

İzmir'in Bayraklı ilçesinde inşaatı devam eden İzmir Şehir Hastanesi'nde inşaat işçileri protestoya başladı. İnşaat yönetimini protesto eden işçiler, protestoların sebebini kötü barınma koşulları olarak açıkladı. Türkerler Holding'ten gelen bir yönetici işçilerin taleplerinin çarşamba gününe kadar sağlanacağının sözünü verdi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ - Kamu-özel işbirliği çerçevesinde Türklerler Holding’in İzmir’in Bayraklı ilçesinde yapmış olduğu İzmir Şehir Hastanesi inşaatında işçiler protestoya başladı. İnşaat yönetimini istifaya çağıran işçiler; kötü barınma koşulları, yemek ve internet ulaşımına zorluk ve elektriklerin sürekli kesiliyor olması sebebiyle inşaat işçileri yönetimi istifaya çağırdı.

Türkerler Holding adına gelen şantiyeye gelen bir yönetici, işçilerin taleplerinin çarşambaya kadar yerine getirilmesinin sözünü verdi. Yönetimi protesto eden işçiler, çarşambaya kadar sözü verilen taleplerin yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yaşanan protesto adına açıklamalarda bulunan İnşaat ve Yapı İşçileri üyesi olan şehir hastanesi çalışanları bu koşullara boyun eğmeyeceklerini belirtti. Sendika adına konuşan Haydar Sütçü, “İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası olarak sürecin takipçisiyiz ve şantiyelerde kölelik koşullarına boyun eğmeyeceğiz, hiçbir işçiyi bu koşullara mahkum etmeyeceğiz” açıklamalarında bulundu.