GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
30 Aralık 2020 Çarşamba 10:31

İzmir Pazarcılar Odası'ndan 'yılbaşı' kararı!

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı nedeniyle cumartesi ve pazar günleri kurulan pazarların cumaya alındığını, cuma pazarlarının da yılbaşı nedeniyle de perşembe gününe kaydırıldığını açıkladı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, yılbaşı öncesi pazaryerlerinde her türlü önlemin alındığını, cuma günü kurulan pazaryerlerinin de perşembe günü açık olacağını duyurdu.

HERKES ALIŞVERİŞİNİ PAZARDAN YAPABİLİR
Hafta sonlarında uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle cumartesi ve pazar günleri kurulan pazaryerlerinin, yetkililerin de izniyle cuma gününe kaydırıldığını anlatan Başkan Erişen, "Bu değişim sonucu çok sayıda pazaryerimiz, cuma günleri faaliyet göstermeye başlamıştı. Fakat yılbaşı nedeniyle cuma günü sokağa çıkma yasağı olacağından, o pazarları da, olağan bir şekilde cuma günleri kurulan pazarları da perşembe gününe aldık. Tüm vatandaşlarımız, perşembe günü semtlerindeki pazarlarına giderek alışverişlerini yapabilir" dedi.

HES KODU SORGULAMASI ÇOK FAYDALI OLDU
Pazaryerlerinde sadece pazarcıların değil, alışverişe gelen vatandaşların da HES kodunun sorgulandığını, bunun koronayla mücadelede çok büyük fayda sağladığına dikkat çeken Başkan Erişen, şunları söyledi:

"HES koduyla pazara girildiği için vatandaşlar huzur içinde alışverişini yapıyor. Pazaryerlerinde alışveriş, eskisi gibi değil. Şimdi daha kontrollü ve herkes çok dikkatli. Yaşlılarımız pazara pek gelmiyor. Gelenler de çabucak alışverişini yapıp evine dönüyor. Eskisine göre pazara gelen müşteri sayısında önemli bir azalma var. Özetle, tüm İzmirliler, perşembe günü semtlerindeki pazarları ziyaret edebilir, yılbaşı alışverişini yapabilir."

BİZ DE DEVLETTEN DESTEK İSTİYORUZ
Pandemi nedeniyle tüm esnafın işinin bozulduğunu, ancak pazarcı esnafının hiç dikkate alınmadığını belirten İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, "Bize bir kuruş destek verilmedi" siteminde bulundu ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dileğim, ülkemizde ve tüm dünya, şu korona belasından bir an önce kurtulsun. Pandemi, pazarcı esnafının belini büktü. Herkesin işinin iyi olmasını diliyorum. Üyelerimizin, yani pazarcıların desteğe ihtiyacı var. Devlet, esnafın pek çok kesimine yardım etti ama o desteklerden bize bir kuruş bile düşmedi. Biz de istiyoruz. Biz de yardım elinin uzatılmasını bekliyoruz."