GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
20 Kasım 2019 Çarşamba 17:07

İzmir Paraşüt Kulesi ’mavi kravat’ takacak

Türk Tıbbi Onkoloji Derneğinin, “Tak Bir Mavi Kravat, Prostat Kanserine Dikkat” sloganıyla bu yıl da gündeme taşıdığı bilinçlendirme çalışması için bu defa da İzmir Paraşüt Kulesi, 22 Kasım’da dev bir mavi kravat takacak.

Türk Tıbbi Onkoloji Derneğinin, Astellas İlaç Türkiye'nin katkılarıyla düzenleyeceğietkinlik kapsamında İzmir Paraşüt Kulesi, prostat kanserine dikkat çekmek için 22 Kasım’da mavi kravat takacak.İlk adımı İstanbul Galata Kulesi’nde, ikinci adımı ise Ankara Garı’nda gerçekleştirilen etkinliğin üçüncü ayağı için, Türk Hava Kurumuna ait İzmir Paraşüt Kulesi seçildi.

Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Tarık Salman’ın sözcü hekim olarak yer alacağı etkinlikte, prostat kanserinin tanısı ve tedavisi hakkında bilgiler verilerekhastalıkla ilgili merak edilenler anlatılacak.

Mavi kravat, 22 Kasım Cuma günü, saat 11.00’de düzenlenecek basın etkinliği ile asılacak.

PARAŞÜT KULESİ’NDEN ATLAMAYANA KIZ VERMEZLER
İzmir’de dillere yerleşmiş “Paraşüt Kulesi’nden atlamayana kız vermezler.” cümlesinden hareketle erkekler için önemli bir tehlike olan prostat kanserine dikkat çekmek için İzmir Paraşüt Kulesi seçildi. Hastalığın sembol rengi olan maviden üretilen dev kravatın takılacağı İzmir Paraşüt Kulesi’nden Türk Hava Kurumunun paraşüt hocaları, kampanya mesajı olan “Prostat kanserine dikkat” yazılı pankart ile atlayış gerçekleştirecek. Çalışma kapsamında mavi kravat,Gaziantep ve Şanlıurfa gibi Türkiye’nin büyük illerinin önemli yapılarına asılarak yazılı, görsel ve sosyal medya iletişim kanallarıyla prostat kanserine dikkat çekmeye devam edecek.