GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Temmuz 2021 Cuma 22:02

İzmir ormanlarında son durum... Gelen geri dönüyor!

Türkiye'nin birçok yerinde devam eden orman yangınlarından sonra İzmir başta olmak üzere birçok şehirde ormanlara girişler yasaklanmıştı. İzmir'de ormanlara girmek isteyen vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin denetimine takıldı.

EGEDESONSÖZ – Geçtiğimiz günlerde İzmir’de ve diğer birçok ilde orman yangınlarından dolayı olası bir felaketi önlemek amacıyla ormanlara girişler yasaklanmıştı.

Yasaklamalara rağmen ormanlara girmek isteyen vatandaşlar İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta personelleriyle karşılaştı. Zabıtalar, orman arazisine çıkan bütün yollarda giriş çıkışları denetledi. Bu sıkı denetimlerin hafta sonu da dahil olmak üzere devam edeceği belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabı üzerinden, zabıtaların bu süreçte hafta sonu izni olmadan orman giriş ve çıkışlarında nöbette olacaklarını paylaştı.

Başkan Soyer’in paylaşımı şu şekilde:

Sevgili Hemşehrilerim, olası bir felaketin önüne geçebilmek için şehrimizde ormana girişler yasaklanmıştı. Zabıta memurlarımız ormanlarımıza çıkan tüm yollarda, ek önlemlerle bugün ve hafta sonu izinsiz nöbette olacak. Geçmiş olsun İzmir'im, geçmiş olsun Türkiye'm.