GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Ağustos 2016 Pazartesi 16:57

İzmir o ilçesinde bir taş ocağı krizi daha!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kemalpaşa Ansızca’da kalker ocağı ve entegre tesisleri projesi için izin isteyen Aydınlar Madencilik’in sahibi Nazım Aydın’a ön ÇED iznini verdi. Köylülerin karşı çıktığı projeye belediyenin de itiraz ettiği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ - Kemalpaşa İlçesi Akalan Köyü’nde köylülerin açtığı davalar ve gösterdikleri tepkiler nedeniyle iptal edilen taş ocağının ardından ikinci bir kriz daha ortaya çıktı. Tartışmalara neden olan ikinci adres ise Ansızca köyü oldu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yapan Aydınlar Madencilik’e bakanlık ön ÇED izni verdi. Şirket, çalışmaları hızlandırırken ÇED yönetmeliği gereği 8 Eylül’de halkın katılım toplantısı düzenleyecek.

Sessiz sedasız yürütülen kalker ocağı ve entegre tesisleri büyük bir alanda faaliyet gösterecek. Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden 84 hektarlık alan için alınan iznin 36 hektarlık bölümünde çalışmalar kısa sürede başlayacak.

Proje kapsamında 1 adet kırma eleme tesis, 1 adet hazır beton tesisi, 1 adet asfalt plent tesisi, 1 adet mekanik plent tesisi, 1 adet prefabrik beton üretim tesisi, 1 adet parke tesisi ve 1 adet beton elemanları tesisi kurulacak. Ocak alanı, açık işletme yöntemi ile basamaklar oluşturularak işletilecek ve kalkerin gevşetilmesi için patlayıcı kullanılacak. Ocaktan üretilen kalker piyasanın talebine göre blok satışı yapılabileceği gibi, kırma eleme tesisinde boyutlandırılarak satışı da olacak. Kırma eleme tesisinde üretilen mıcır gerektiğinde hazır beton tesisinde, asfalt plent tesisinde, prefabrik beton üretim tesisinde, parke ve bordür üretim tesisinde ve beton elemanları tesisinde hammadde olarak kullanılacak.

KİME AİT?
Köylülerin karşı çıktığı ve Kemalpaşa Belediyesi’nin de itiraz ettiği yeni projenin kime ait olduğu da ortaya çıktı. AK Parti İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Sinan Aydın ve İşadamı Nazım Aydın’ın sahibi olduğu Aydınlar Madencilik bu alanda faaliyet gösteriyor.



Karayollarına ait yol ve altyapı ihaleleri ile adını duyuran Aydın kardeşlerden projeyi gerçekleştirecek olan Nazım Aydın, 2014 yerel seçimlerinde Kemalpaşa Belediyesi başkanlığı için AK Parti’den aday adayı olmuştu.