GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Ocak 2023 Pazartesi 07:58

İzmir, Necmiye'ye ağlıyor... Tabutunu kadınlar omuzladı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, Necmiye Vural(40) 4 ay önce tanıştığı erkek arkadaşı M.A.'dan evli olduğu gerekçesiyle ayrılmak istedi. Olayı kabullenemeyen M.A., Vural'ı evinde çocuklarının yanında tabancayla vurarak öldürdü. 

Olay, 7 Ocak saat 12.30 sıralarında Limontepe Mahallesi 9594 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Necmiye Vural 4 ay önce tanıştığı M.A.'dan evli olduğu gerekçesiyle ayrılmak istedi. Vural'ın evine gelen M.A. burada tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle M.A. yanında getirdiği tabancayla çocuklarının yanında Vural'ı karnından vurdu. O anda evde bulunan Vural'ın kızı ve oğlu durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekiplerince ilk kontrolleri sağlanan Vural'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Vural'ın cenazesi savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 

İŞYERİNDE YAKALANDI, TUTUKLANDI
Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, cinayet şüphelisi M.A'yı Karşıyaka'daki işyerinde yakalayarak gözaltına aldı. İlk ifadesinde olayı reddeden M.A., daha sonra yapılan detaylı sorgulamalarda olayı itiraf etti. Adliyeye sevk edilen şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan Necmiye Vural'ın cenazesi, otopsi işleminin ardından yakınlarına teslim edildi.

Vural'ın cenazesinin bugün Limontepe Merkez Camisi'nde kılınacak namazın ardından defnedileceği belirtildi.

'ANNEN KEFENİNİ HAZIRLASIN' DİYEREK TEHDİT ETTİ İDDİASI
Necmiye Vural'ın, Mehmet Atabay tarafından bir süredir tehdit edildiği ve bu nedenle telefon numarasını değiştirdiği, ancak Atabay'ın bu defa da Vural'ın kızı Zeynep İçen'e telefon açıp "Annen kefenini hazırlasın" dediği ileri sürüldü.  

'ANNEM ÇOK ACI ÇEKTİ'
İzmir'de, evli olduğunu öğrendiği erkek arkadaşı Mehmet Atabay'dan ayrılmak istediği için öldürülen Necmiye Vural için Limontepe Merkez Camii'nde, öğle vakti cenaze namazı kılındı. Cenazeye Vural'ın oğlu Mehmet İçen (20) ve kızları Selin Elalmış ile Zeynep İçen'in (24) yanı sıra, akrabaları ve komşuları katıldı.

Cenazede yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabilen Selin Elalmış, "Annem çok acı çekti. Annemi öldürdüler. Ses kayıtlarını dinledim, çok bağırıyordu" diyerek gözyaşı döktü.

Necmiye Vural'ın tabutunu kızı Selin Elalmış'ın da aralarında bulunduğu kadınlar taşıdı.

Vural'ın cenazesi, daha sonra Buca ilçesindeki Kaynaklar Mezarlığına defnedildi.  (DHA, AA)