GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Haziran 2020 Çarşamba 11:16

İzmir Minibüs Odası Başkanı’ndan açıklama: Kısıtlamadaki köyde 150-200 hat sahibi var!

İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Taner Uğuz, koronavirüs salgını sebebiyle kısıtlama uygulanan Menderes’in Küner köyünde 150-200 minibüs hat sahibi olduğu söyledi.

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs salgını sebebiyle İzmir’de ilk kez kısıtlama uygulamasına alınan Küner köyünde önemli sayıda vatandaşın geçimi dolmuşçuluk ve taksicilik üzerinden sağlanıyor. 2600 nüfuslu köyde 150-200 arasında dolmuş hat sahibi ve 150 civarında taksi plakası sahibi bulunuyor.

- KÜNER’DE 50 KİŞİ KORONAVİRÜSTEN HASTANELİK!

Konu ile ilgili olarak İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası Taner Uğuz’dan açıklama geldi. Egedesonsöz-‘e konuşan Uğuz, “ Künerli olupta İzmir’de çeşitli hatlarda çalışan 150-200 arasında dolmuş hattı sahibi, 150 civarında taksici esnafı var. Koronavirüs salgının en yoğun yaşandığı dönemlerde bile minibüs esnafı için tehlike vardı. Biz minibüsçüler odası olarak zaten gerekli tedbirleri sürekli alıyoruz. Koronavirüs’ün en yoğun günlerde bile Küner’de vaka yoktu. Konuyu taksici ve minibüsçü esnafına getirmek ve tüm esnafı zan altında bırakmak yanlış olur. Bir vatandaş minibüse ya da taksiye bindiğinde “sen Künerli misin?” diye sormaz. Valilik ve Kaymakamlık zaten gerekli önlemleri aldı” dedi.