GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Mayıs 2016 Perşembe 19:57

İzmir Metrosu'nda çirkin saldırı: O heykeli parçaladı!

AK Parti Gençlik Kolları tarafından müstehcen olduğu iddiasıyla protesto edilen ‘Müzisyen’ adlı mitolojik heykel suç kaydı kabarık bir saldırgan tarafından parçalandı!

EGEDESONSÖZ – İzmir Metrosu’nda bir süredir AK Parti Gençlik Kolları üyeleri tarafından müstehcen olduğu gerekçesiyle protesto edilen İspanyol Sanatçı Almacino Gonzales Andres’in ‘Müzisyen’ isimli eseri çirkin bir saldırıya uğradı.

Hakkında çok sayıda suç kaydı bulunan S.K. isimli şahıs akşam saatlerinde İzmirspor İstasyonu’na giderek kaideyi devirip heykeli balyozla parçaladı.



Güvenlik görevlileri tarafından yakalanan şahıs polise teslim edildi. Saldırgan hakkında şikayette bulunulurken, hasar gören eser, hasar tespiti ve onarım amacıyla bir süreliğine yerinden alındı.

DÖRT YILDIR SERGİLENİYORDU
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kent kültür ve sanat hayatına katkı etkinlikleri kapsamında  başlattığı Uluslararası Heykel Çalıştayları;  2012 yılında ‘Akdeniz’ konsepti ile yapılmış, çok  sayıda yerli, yabancı sanatçı büyük ölçekli ‘ahşap’ eserler üretmişti.

Bu çalıştayda dereceye giren 12 eser, Kültürpark, İnciraltı ve Tarihi Havagazı Fabrikası başta olmak üzere kentin birçok yerinde aylarca sergilenerek beğeni gördü. Son olarak bu 12 eser İzmir Metro’nun çeşitli istasyonlarına yerleştirildi.

Bu 12 eserden biri olan ve İspanyol sanatçı Almacino Gonzales Andres tarafından yapılan 'Müzisyen’ adlı  mitolojik figür olan heykel; dört yılı aşkın zamandır şu anda sergilendiği yerde bulunuyordu, sanatsever İzmirliler için de heykel önünde eser hakkında açıklayıcı bilgi panosu yer alıyordu.