GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
30 Eylül 2020 Çarşamba 09:19

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Baransel: Gram altın 500 TL’yi görür!

Altın fiyatlarına yapılan freni değerlendiren Baransel, "Faizlerin yükselmesinden kaynaklanan bir duraklama söz konusu oldu. Altın kısa zamanda yine eski rakamlara gelir. Çin, doları elden çıkarıp altına yöneldi" açıklamasında bulundu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz artırımı sonrası altın fiyatlarında yaşanan duraklamayı değerlendirdi. Bu durumda altın fiyatlarının düşmesini normal karşılayan Başkan Baransel, "Altın, geldiği yeri unutmaz. Yakında yine zirve yaptığı rakamlarla buluşur" dedi.

HERKES ALTIN ALIYOR, SATAN YOK
Çinlilerin dolarlarını satıp altın toplamaya başladığını, bunun dolardan çıkıp altına dönmek olarak okunması gerektiğini belirten Turgay Baransel, "Herkes altın alıyor, satan yok. Türkiye'nin bile altın açığı var. Altın almak zorunda… Madenlerden de yeterince altın çıkmıyor. Böyle bir ortamda altının önümüzdeki süreçte daha da değerleneceğini söylemek için müneccim olmaya gerek yok" diye konuştu.

GRAM ALTIN YİNE 500 LİRAYI BULUR
Yatırım amaçlı Ata, çeyrek ve bilezik alan çok sayıda vatandaş olduğunu, ancak satış için gelen pek olmadığını anlatan Başkan Baransel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Takı ürünü satılmaz oldu. Yatırım amaçlı çeyrek, Ata, bilezik satışı yoğunlukta. Nişan, düğün yok. Bu nedenle bir tıkanma söz konusu. Gram altın (has altın), 500 lirayı görmüştü. Bugün 440 lira civarında. Gram altının yine 500 lirayı göreceğini düşünüyorum. Yatırımcılar zaten altına yatırım yapıyor. Kazanmak isteyenlere, altın almalarını tavsiye ediyorum."