GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Ekim 2018 Pazartesi 17:02

İzmir köylüsü Kocaoğlu için ayağa kalktı… Eskiyörük: 20 Ekim’de o alan dolacak!

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Eskiyörük, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun yeni dönemde görevine devam etmesi için miting kararı aldıklarını söyledi. Eskiyörük, “20 Ekim’de İzmir köylüsü Gündoğdu Meydanı’nda miting yapacak. O köylü o meydanı dolduracak” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklamasının ardından Küçük Menderes Havzası’nda yer alan ilçelerde ve Urla’da faaliyet gösteren kooperatiflerin temsilcileri il binasına akın etti.  

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, ilçedeki muhtarlar, Bayındır Çiçek Kooperatifi, Ödemiş Bademli Kooperatifi, Tire Süt Kooperatifi başkan ve temsilcileri ve Beydağ’dan partililer ile üyeler, Urla Bademler Kooperatifi temsilcileri, merkeze gelerek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile görüştü. Kent kırsalının temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeni dönemde de görevinde olmasını Başkan Yücel’den talep etti. Başkan Kocaoğlu’nun 15 yıllık görev süresinde kırsaldaki tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi adına attığı adımları hatırlatan temsilcilere, İl Başkanı Deniz Yücel’in de, “Bu taleplerinizi genel merkeze ileteceğim. Ama takdir genel merkezin ve Aziz Kocaoğlu’nun kendisine aittir” cevabını verdiği belirtildi.20 EKİM’DE KÖYLÜLER ALANDA!
Buluşma sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Bu daha birinci adım. Sonuç alıncaya kadar devam edeceğiz. İzmir köylüleri olarak Aziz Başkanı yalnız bırakmayacağız. 20 Ekim’de İzmir köylüsü Gündoğdu Meydanı’nda miting yapacak. O köylü o meydanı dolduracak” dedi.