GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
9 Aralık 2016 Cuma 10:18

İzmir iş dünyasındaki ‘lobi krizi’nde 2.Ankara çıkarması: Rota TOBB!

İzmir’deki 7 ilçe ticaret odası, EBSO Başkanı Yorgancılar hakkındaki lobi suçlamaları ve kapasite raporu krizini için ikinci kez Ankara’ya gitti. Başkanlar, geçen hafta AK Partili vekillerle yaptığı görüşmenin ardından bu kez TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelecek.

Onur DENİZ/ EGEDESONSÖZ - Torbalı Ticaret Odası’nın (TTO) tarafından Ege Bölgesi Sanayi Odası’na (EBSO) bayrak açmasıyla başlayan lobi krizi ikinci kez Ankara’ya taşındı.

Torbalı Ticaret Odası’nın (TTO) tarafından Ege Bölgesi Sanayi Odası’na (EBSO) karşı yapılan ‘lobi eleştirisi’ ve kapasite raporu talebi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) görüşülecek.

Bergama’da düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ortak toplantısında TTO Başkanı Abdülvahap Olgun, TOBB tarafından ticaret odalarından yetkisi alınarak sanayi odalarına devredilen kapasite artış raporu hakkında yaptığı konuşmayla başlayan tartışmada İzmir’deki ilçe ticaret oda başkanları ticaret ve sanayi odası olma çağrısı yapmıştı.

AK PARTİLİ VEKİLLERLE GÖRÜŞÜLMÜŞTÜ
Kentte devam eden tartışmaların ardından İzmir’de faaliyet gösteren 8 ilçe ticaret odasından 7 tanesi, geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne konuyu taşımış,  mecliste gerçekleştirilen toplantıda başkanlar, AK Parti’nin İzmir Milletvekilleri Atilla Kaya, Hamza Dağ, Necip Kalkan, Hüseyin Kocabıyık ve Kerem Ali Sürekli'ye konuyu aktarmıştı.

Odaların talebine milletvekillerinden destek gelirken, ilk Ankara zirvesinde TOBB’a gidilmemişti.

Sürecin ardından TTO Başkanı Olgun’un yanı sıra Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Gürdal, Tire Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim Şentürk,  Bayındır Ticaret Odası Başkanı Adnan İnanır ve Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu’dan oluşan heyet, bir kez daha Ankara’ya hareket etti.

HİSARCIKLIOĞLU İLE GÖRÜŞÜLECEK 
Başkanlar bugün gerçekleşecek ziyaret kapsamında TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelecek. 

Toplantıda EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar hakkında öne sürülen ‘lobi’ iddiaları ve yasa gereği sanayi odalarının vermekte yetkili olduğu kapasite raporlarının ticaret odaları tarafından verilmesi, ticaret odalarının ticaret ve sanayi odası olma talepleri gündeme gelecek.