GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
2 Kasım 2023 Perşembe 15:26

İzmir iş dünyasında büyük çatışma!

Menderes'te bulunan İTOB Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun aldığı olağanüstü genel kurul ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ve İZTO Başkanı Mahmut Özgener’in yeni bir yönetim seçilmesi için çalışma sürdürdüğü öne sürüldü. İTOB Yönetim Kurulu Başkanı Onur Acar, “ITOB OSB' de yapılan yatırımlara hiçbir katkı koymadan, kulaktan dolma bilgiler ile şahsım ve yönetim kurulunu hedef alan görüşmeler yaptıkları, Genel Kurul Üyelerini etki almaya çalıştıkları bilgisi bizlerde mevcuttur” dedi.

EGEDESONSÖZ- Menderes'teki İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Onur Acar, yaptığı yazılı açıklamada EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ve İZTO Başkanı Mahmut Özgener ile iki odanın meclis üyelerinin İTOB genel kurul üyelerini arayarak kendisini hedef alan görüşmeler yaptıklarını iddia etti.

İki başkanın ve üyelerin İTOB OSB'deki yatırımlara hiçbir katkılarının bulunmadığı görüşünü dile getiren Acar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bildiğiniz üzere İTOB Organize Sanayi Bölgesi, 21 Ocak 2019 tarihinde yapılan İTOB OSB Olağan Genel Kurul Toplantısında Genel Kurula Geçiş sürecini tamamlamış olup, 1997 yılından beri İzmir Ticaret odası çatısı ve yönetimi altında devam eden S.S. İTOB Organize Ticaret ve İmalat Bölgesi Toplu İşyeri Kooperatifi üyelerinden oluşan Müteşebbis Heyetin görevi 21 Ocak 2019 tarihi itibariyle sona ermiştir. İTOB OSB'nin mevcut yönetiminde (İTOB OSB'ye yatırım yapan, fabrika sahibi sanayiciler bulunmakta olup, İzmir Ticaret Odası ve EBSO 'nun İTOB OSB yönetimde herhangi bir söz hakkı bulunmamaktadır. İTOB OSB Genel Kurul üyelerinin yönetimde söz sahibi olduğu, yüzde yüz katılımcı mülkiyetinde olan İTOB OSB'nin 03 Kasım 2023 tarihinde, Cuma Günü, saat 14.00'de İTOB OSB Bölge Binası konferans salonunda yapılacak olağanüstü Genel Kurul toplantısı için; İzmir Ticaret Odası ve EBSO yönetim kurulu Başkanları ve meclis üyelerinin İTOB OSB katılımcılarını arayarak ve bizzat ziyaret ederek, İTOB OSB'de yapılan yatırımlara hiçbir katkı koymadan, kulaktan dolma bilgiler ile şahsım ve yönetim kurulunu hedef alan görüşmeler yaptıkları, Genel Kurul Üyelerini etki almaya çalıştıkları bilgisi bizlerde mevcuttur. Odaların İTOB OSB yönetimine tekrar müdahil olmaları halinde %100 Genel Kurul üyelerinin uhdesinde olan, Genel Kurulun özgür iradesiyle yönetilen İzmir'deki tek OSB olan İTOB OSB'nin, Yonetim Kurulu başkanı olarak görevi devraldığım 2018 yılından önceki 20 yıllık donemine geri döneceği, önceki yönetim dönemine ait devam eden hukuk süreçlen ile ortadadır. Yapılanların İTOB OSB Genel Kurul üyelerine hizmet ve katkı koymayacağı, İTOB OSB'yi gelmiş olduğu noktadan geriye götüreceği açıktır. Dönemimize ait Son 5 yılda aynı aidatla, Genel Kurul üyelerinden hiçbir katkı payı ve ek ödeme alınmadan ITOB OSB bünyesinden yapılan yatırımlar ortadadır. Bunlar İTOB OSB de sonsuza kadar kalacaktır. Bu nedenle 3 Kasım 2023 tarihinde yapılacak İTOB OSB Olağanüstü Genel Kurul toplantısına yüzde yüz katılım sağlanmasını, yapılan yatırımlara sahip çıkılmasını OSB'nin geleceği için sizlerden rica eder, iyi çalışmalar dilerim.