GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Haziran 2018 Salı 16:41

İzmir’in ‘Zübeyde Hanım Gemisi’ İstanbul’a mı götürülecek?

Konak’ta bulunan Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi bakım için Alaybey Tersanesi’ne çekildi. Geminin onarım sonrasında İstanbul’a götürüleceği öne sürüldü. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yetkilileri ise konuya açıklık getirdi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Konak’ta deniz üstünde faaliyet gösteren Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi, bakım için Alaybey Tersanesi’ne götürüldü.

Yaklaşık 15 gün önce Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerince onarım amacıyla konuşlandığı noktadan tersaneye çekilen gemi için ortaya çeşitli iddialar atıldı. Başbakan Binali Yıldırım’ın 2014 yılındaki yerel seçimler sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı sıfatıyla Karşıyaka’da açılışını yaptığı geminin İzmir’den alınıp İstanbul’a götürüleceği öne sürüldü.

Müdürlük yetkilileri geminin yeniden müze olarak en kısa sürede hizmet vermeye devam edeceğini aktardı.

BİZİM İÇİN SEMBOL BİR GEMİ, İZMİRLİNİN HİZMETİNDE OLMAYA DEVAM EDECEK!
İsminin ‘Zübeyde Hanım’ olması sebebiyle manevi bir değeri de olan gemi için müdürlük yetkilileri net bir açıklama yaptı. Yetkililer İzmirlilerin yüreğine su serpti ve “Biz burada elimizden geldiği kadar işletmemizin temsilini yapıyoruz. Gemimizin tamiri yapılacak İzmir’de faaliyet gösterecek. Onda hiçbir sıkıntı yok. Bu süreç tersane programına göre ilerleyecek ve hızlı bir şekilde bitecek. Gemi müze olarak İzmirlinin hizmetinde olmaya devam edecek. Bizim için sembol bir gemidir.  Zübeyde Hanım ismi bizim için çok önemli” açıklamasında bulundu.