GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Ekim 2017 Cuma 15:28

İzmir'in yeni üniversitesinin açılış tarihi belli oldu

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ın ziyaret ettiği İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş, “2018 yılında öğrencilerimize kapımızı açmak için çok yoğun çalışıyoruz” dedi.

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş'ı ziyaret etti.

Üniversitenin Menemen ve Seyrek'in ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasında “anahtar” konumunda olduğuna dikkat çeken Aslan, en önemli “İnsan” merkezli yatırım olduğunu da söyledi. Ege-Koop'un 1.500  bahçeli konuttan oluşan Dünya kenti  Villakent projesinden sonra bölgedeki en büyük yatırımın üniversite olduğunu ifade eden Aslan, “İzmir Bakırçay Üniversitesi ile Menemen ve bölgenin kaderi yeniden değişecek” dedi.


Başbakan Binali Yıldırım'ın desteği ve Meclis'te grubu olan siyasi partilerin de uzlaşmasıyla 2016 yılında kapatılan Gediz Üniversitesi’nin yerine “ İzmir Bakırçay Üniversitesi”nin kurulmasına karar verildiğini, atamanın gecikmesi nedeniyle heyecanın yerini endişenin aldığını, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in önderliğinde kentin tüm kesiminin girişimleriyle oluşan toplumsal talebe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanıtsız kalmadığını söyleyen Aslan, “Öyle bir atama yapıldı ki İzmir'e, İzmir'i bilen, İzmirliyi tanıyan, ihtiyaçlarını doğru saptayan, İzmir'in gençlerinin ne istediğini öngören bir rektör atandı. Bunun için çok mutluyuz” diye konuştu.

MENEMEN'E HAYAT VERECEK
Rektör Berktaş'ın özellikle “yükseköğretimde kalite” ve “kurucu” kimliğiyle tanındığını, Van depreminde ayakta kalan tek sağlık kuruluşu Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de kurucu başhekimi olduğunu belirten Aslan “İzmir Bakırçay Üniversitesi'nin İzmir'in en kaliteli eğitim yuvası olacağına inancımız tam. Üniversite, bölgeye yeniden hayat verecek” dedi.
 
YANINIZDAYIZ

Bünyesinde 200 kooperatifi bulunduran Ege-Koop, kentin 12 ayrı ilçesinde 30 bin konut ürettiğini, hala da üretmeye devam ettiğini söyleyen Aslan şöyle devam etti:
“Yalnızca konut üretmedik, eğitime de ayrı önem verdik. Yaptığımız projelerde okullar yaptırdık. İzmir'e yalnızca yaşam alanları üretmiyoruz sosyal açıdan da hizmet ediyoruz. İzmir Bakırçay Üniversitesi'nin bulunduğu bölgede 2 milyon m2’lik arsada 1.500  konutluk Villakent'i hayata geçirdik. Burasının bir karış yolu dahi yoktu, zor şartlar altında bölgede yeni bir hayat kurduk. Sizin de işiniz şu an oldukça zor. Siz de burada yeni bir hayat kuracaksınız, bölgemiz üniversitemiz sayesinde yeniden canlanacak. Bu açıdan üzerimize düşen her görevde yanınızdayız”

HEDEF ULUSLARARASI
Kendisinin Bornova doğumlu olduğunu ve yeniden İzmir'e dönmesinin kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Berktaş ise “Ustalık dönemini İzmir'de geçireceğim. İzmir'de çalışma ortamı çok uygun. Üretim, huzurlu bir ortam ister. Burada bunu görmek beni çok mutlu etti. İyi bir için ortam tamamıyla hazır ve biz de çalışmaya hazırız. Menemen kenetlenmiş durumda. Ülkemizin bizden beklentisi, uluslararası alanda söz sahibi olacak bir eğitim kurumu oluşturmak. Bunu da yapabilecek güçteyiz” dedi.

İLK ETAPTA 5 MİLYON LİRALIK ÖDENEK
İzmir Bakırçay Üniversitesi'nin 2018 yılında eğitim öğretime kapılarını açmak için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Berktaş, önümüzdeki mayıs ayına kadar bölümlerin açılacağını söyledi. Devletin üniversite için 5 milyon lira ödenek sağladığını söyleyen Prof. Dr. Berktaş, akademik kadro için de istekte bulunduklarını, kurucu dekan ve dekan yardımcılarını aldıktan sonra idari personelin de tamamlanacağını ifade ederek “Hedefimiz, ideal sistemi kurmak. Bölgenin ihtiyaçlarıyla, öğrencilerin ihtiyaçlarını buluşturmak istiyoruz. Beş fakülte ve üç yüksek okulumuzla başlayacağız ancak ziraat, tarım ve hayvancılık da bölgenin ihtiyaçları arasında yer alıyor. Bunları da göz önünde bulundurarak hareket edeceğiz. Sanayileşme alanında teknokent duyarlılığımız var, bölgede biyoteknoloji alanında, sağlık alanında bir kümelenme yok. Bu eksikliği tamamlamanın da Menemen için önemli olduğunu düşünüyoruz. Kişisel olarak planlı ve projeli çalışmayı seviyorum. Burada iyi bir ekosistemin kurulması için tüm dinamiklere önemli görevler düşüyor” dedi.