GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Aralık 2016 Salı 16:04

İzmir’in yeni üniversitelerinde koltuklara rekor başvuru!

19 üniversitenin rektörlüğü için toplam 358 akademisyen başvuruda bulundu. En çok başvuru 43 aday ile İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne oldu. Kentin diğer yeni devlet üniversitesi İzmir Bakırçay Üniversitesi'nde de 28 isim rektörlük için başvuru yaptı.

19 üniversitenin rektörlüğü için toplam 358 akademisyen başvuruda bulundu. En çok başvuru 43 aday ile FETÖ operasyonları kapsamında kapatılan İzmir Üniversitesi’nin kamulaştırılarak devlet üniversitesi statüsü aldığı İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne oldu.

İŞTE O ADAYLAR

İzmir Üniversitesi gibi FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Gediz Üniversitesi yerine gelen İzmir Bakırçay Üniversitesi'nde de rektörlük için 28 isim başvuru yaptı. 



YÖK’ün internet sitesinden açıklanan isimlere ilaveten şu açıklama yer aldı: “Bilindiği üzere Yükseköğretim Kurulu Üyeleri, geçtiğimiz günlerde rektör ataması yapılacak üniversiteleri gruplar halinde ziyaret etmiş, bu üniversitelerin öğretim üyelerinin yanı sıra araştırma görevlileri, idari personeli ve öğrencileri ile de ayrı ayrı görüşmüşlerdir.

Üyelerimiz bu ziyaretlerinde ayrıca o ilin valisi, sanayi ve ticaret odası başkanları, kalkınma ajansı temsilcileri ile de görüşmüş, neticesinde bu temaslarını bir rapor haline getirerek Kurulumuza sunmuşlardır. Bu süreç, adaylar ile görüşme maksadını taşımamaktadır.

Rektör ataması yapılacak üniversitelerin tüm bileşenlerinden alınan görüşleri içeren bu rapor neticesinde üniversitenin ihtiyaçlarına uygun bir rektör profili ortaya çıkarılmıştır.

Bu profile göre başvuru yapan adaylar arasından bir seçim yapılacaktır. Süreç sağlıklı bir şekilde yürütülmektedir.