GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Mart 2020 Pazartesi 08:43

İzmir’in yeni hafta raporu: Çamur yağacak!

Soğuk havanın etkisi altından çıkan İzmir’de yeni haftada yağış var. Afrika üzerinden çöl tozu taşınımı sebebiyle kentte çamur yağma riski bulunuyor.

EGEDESONSÖZ- Geçtiğimiz hafta soğuk havanın etkisi altına giren kentte sıcaklıklarda oluşan yükseliş trendi mevsimi yeniden bahara döndürdü.

Yeni haftada ise kent genelinde yağışlı havanın etkisi altında kalacağız.  Bugünden itibaren Çarşamba günü hariç hafta boyunca yağışlı hava kütlesinin etkisinde kalacağız. Bugün ve yarın görülecek yağışlar aralıklarla ve hafif yağacak. Bazı alanlarda ise yağış görülmeyebilir.

Çarşamba günü hava parçalı ve az bulutlu olacak. Hava sıcaklığı da Salı gününe oranla daha yüksek olacak. Perşembe ve Cuma günleri yağışların etkili olması bekleniyor.

ÇÖL TOZUNA DİKKAT
Diğer yandan Afrika üzerinden hafif çöl tozu taşınımı da olacağı tahmin ediliyor. Bu, havayı daha sıkıcı bir hale getirecek. Bugün, yarın ve Çarşamba günü rüzgar güneyli yönlerden oldukça hafif bir şekilde esecek. Bu da hava kirliliğini arttırabilecek.

Asıl hareket ise Perşembe gününden itibaren gelecek. Avrupa'daki şiddetli soğumanın etkisi ile Libya açıklarında oldukça derin bir alçak basınç oluşacak. Bu alçak basınç ilimize daha etkili yağış, rüzgar ve yoğun çöl tozu getirecek.