GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Mart 2019 Cuma 08:51

İzmir'in vazgeçilmezi: Teleferik tesisleri

İzmir’in Balçova ilçesinde bulunan, Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen teleferik, heyecan dolu yolculuğun sonunda kenti farklı bir açıdan seyretme olanağı sunarak hafta sonunu değerlendirmek isteyenlerin adresi oluyor. Balçova'da 1974'te kurulan, uzun süre atıl kalmasının arından yenilenip 4 yıl önce yeniden hizmete açılan teleferik tesisleri, hafta sonunu farklı şekilde değerlendirmek isteyen İzmirlilerin uğrak yeri oldu

Büyükşehir Belediyesi İZULAŞ şirketi tarafından işletilen tesiste bulunan 8 kişilik teleferik gondolları, yaklaşık 4 dakikada Balçova Dede Dağı'na çıkarak İzmir'i farklı bir açıdan seyretme olanağı sunuyor. Yolculuk sırasında İzmir'i panoramik ve heyecan verici bir manzaradan seyretme şansına sahip olan ziyaretçiler, zirvede eşsiz bir doğa içinde, çam ağaçlarının yeşilliğinde, tertemiz bir havada yürüyüş yapabiliyor, tesislerden ve mesire alanlarından faydalanabiliyor.

Balçova Teleferik Tesisi Mayıs 2019'a kadar 12.00-20.00 saatleri arasında hizmet verecek. Bilet satışları 19.00’da sona eriyor. Mayıs ayından sonraki süreçte tekrar eski saatlerine dönüp 10.00-22.00 saatleri arasında hizmet verecektir. Haftanın 6 günü hizmet veren tesis, pazartesi günleri haftalık bakım nedeni ile kapalı. 0–5 yaş arası çocuklara ücretsiz hizmet veren Teleferik Tesisleri’nin bilet fiyatları 9 TL.