GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Haziran 2021 Perşembe 15:34

İzmir’in Vahası’ndan yeni gelişme… Kuruldan ‘yerinde inceleme’ kararı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kültürpark Projesi Planı ile ilgili olarak İzmir İl Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda Kültürpark’ta yerinden inceleme yapılmasının ardından plana onaya verilip verilmeyeceği kararlaştırıldı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı Koruma Amaçlı İmar Planı ile ilgili olarak yeni bir gelişme yaşandı.

Kültürpark Platformu ile bazı odaların itirazlarını dile getirdiği plan ile ilgili İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu değerlendirme toplantısı yaptı. Yapılan toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve Konak Belediyesi yetkilileri katılırken odalar görüşlerini yazılı olarak kurula iletti. Kurul tarafından yapılan değerlendirmede Kültürpark’ta yerinde inceleme yapılması kararlaştırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni düzenlemede çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılımı ile “Kültürpark Anayasası” ismi verilen plan ortaya çıkmıştı. Plan meclisten oybirliği ile geçmesine Kültürpark Platformu ve bazı odalardan tepki gelmişti. Kültürpark Platformu ve odalar, yeni planlama ile inşaat emsalinin yüzde 5’ten yüzde 9’a çıktığını ve bunun yapılaşmayı arttırdığını, diğer yandan da var olan hollerin yıkımından yana olduklarını açıklamıştı.

Büyükşehir Belediyesi ise depremin ardından belediyeye ait bazı birimlerin fuar alanında bulunan hollere taşındığını ve bu yüzden yıkımın mümkün olmayacağını savunmuştu.