GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Nisan 2022 Perşembe 10:37

İzmir'in turizm umudu... Ve o gemi geldi!

İzmir'e 2016 yılının ardından ilk kez gelen kruvaziyer gemisini karşılayan ve sonrası açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Turizmin her dalında yapılacak çok şey var. Burada tüm mesele İzmir'in gücünü birleştirerek bu alanlarda birlikte hareket etmeye başlaması" dedi. İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ise, "Bu bir başlangıç, amacımız bu seferleri arttırmak ve İzmir'in turizm hedeflerine ulaşmasını sağlamak" diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İzmir'de uzun yıllardır beklenen kruvaziyer gemisi bugün sabah saatlerinde Alsancak Limanı'na geldi. İlk konukları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener karşılarken iki isim İnsignia adlı geminin kaptanına çiçek vererek 'Hoş geldiniz' dedi.

SOYER: TÜM KENTİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM
İzmir'e 2016 yılından sonra gelen ilk kruvaziyer gemisinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bugün hem İZTO Başkanımız ve vali yardımcımız ile birlikte ilk gemiyi karşılamaya geldik. Kaptanı ziyaret ettik. Çok heyecan verici bir gün İzmir ve bizler için. Çok uzun süredir beklediğimiz ve nihayet bugün ilk adımının gerçekleştiği buluşma... Kruvaziyer turizmi dünyada gerçekten önemli. Özellikle pandemi sonrası daha da itibar kazanan sektör. İzmir'in de bundan payını alması en büyük arzumuzdu. Pandemi öncesi İtalya'da tur şirketleri ile bir çok görüşme yapmıştık ve pandemi olmasa çok daha erken başlatacağımız bir süreç vardı... Ancak ne yazık ki pandemiyi beklemek zorunda kaldık. Şimdi kaldığımız yerden devam ediyoruz. O günkü heyecan ve şevk ile devam ediyoruz. Diliyorum ki çok daha yoğun bir şekilde kruvaziyer misafirini İzmir'de ağırlama fırsatı bulacağız. Tüm kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Yavaş yavaş büyüyecek bir turizm sektörü olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

SAYIYI GİDEREK ARTTIRACAĞIMIZA İNANIYORUZ
İzmir'e 2022 yılı içerisinde 34 kruvaziyer gemisi geleceğini belirten Soyer, "34 gemi gelecek bu sene. Bu gelen en küçüğü. 800 kapasiteli bir gemi. 6 aylık bir dünya turunda durak olarak gelmiş durumda. Bu durumda çok emek var. İZTO ve Kalkınma Ajansı ile birlikte çok çalıştık ve ilkiydi. 3 Mayıs'ta büyük bir gemi gelecek. Bundan sonra da bu sayıyı giderek artıracağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

ÇOK DAHA FAZLASINA MUKTEDİR
Gerek hükümet gerekse yerel yönetimlerin ortak sözü olan 'İzmir turizmden hak ettiği payı almıyor' görüşü hakkında da konuşan Soyer, "İzmir turizm sektöründe hak ettiği yeri gerçekten alamıyor... 1,5-2 milyon turist sayısı İzmir'in asla hak etmediği rakamlar. İzmir'in çok daha büyük potansiyeli var. Bizim kısa vadede İzmir Vakfı olarak ortaya koyduğumuz hedef İzmir nüfusu kadar turist yani 4,5 milyon sayısına ulaşmak. İlk etapta hedeflediğimiz bu. İzmir çok daha fazlasına muktedir ve çok büyük potansiyeli var. Adım adım olacak. Kruvaziyer turizmi de bunun ilk adımı" dedi.

HAYATIN HER ALANINDA YAPILACAK İŞLER VAR
Bundan sonraki süreçte de turizmdeki sayıyı arttırmak için çalışacaklarını vurgulayan Soyer, "VİSİT İzmir sayfamız 2 bin 300 noktayı İngilizce ve Rusça olarak dünya ile buluşturan Türkiye'nin ilk dijital turizm ansiklopedisi oldu. Bir çok çalışmamız var. Direkt seferlerimizi başlattık. 23 noktaya yurt içinde, 48 noktaya ise yurtdışına olmak üzere toplam 71 noktaya İzmir'den direkt uçuşlar var artık. Hayatın her alanında yapılacak işler var. Turizmin her dalında yapılacak çok şey var. Burada tüm mesele İzmir'in gücünü birleştirerek, bu alanlarda birlikte hareket etmeye başlanması. Bunu başarırsak bu potansiyel ile çok daha büyük sayıda turist ağırlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

ÖZGENER: AMACIMIZ İZMİR'İN TURİZM HEDEFLERİNE ULAŞMASINI SAĞLAMAK
İZTO Başkanı Mahmut Özgener ise, İzmir'in geleceğinde turizm ile ilgili çok büyük hedefleri olduğunu belirterek, "Bizi en mutlu eden de büyük bir İzmir sevgisi içinde hedeflere ulaşmak için çalışılması... Kruvaziyerlerin gelmesi İzmir'in geleceği için çok önemli. 6 kıtada 60 ülkeyi gezecek bir turist grubu bugün geldi... Kruvaziyer seferlerin arttırabilmek için önemli çalışmalarımız var. Bir ekibimiz Miami'de düzenlenen toplantıya katılacak. Sonrasında ise Malaga'daki fuara başkanımız ile birlikte katılacağız. Bu bir başlangıç, amacımız bu seferleri arttırmak ve İzmir'in turizm hedeflerine ulaşmasını sağlamak" dedi.