GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Haziran 2024 Perşembe 13:32

İzmir’in turistik ilçesinde yüksek gerilim!

İzmir’in turistik ilçelerinden Foça’nın merkezinde bir grubun saldırısı sonrasında çok sayıda kişi yaralanırken bir işletme de zarar gördü. Saldıranlar arasında Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın yeğeninin ve şoförünün de yer aldığı iddia edilirken Başkan Fıçı’nın karakola giderek sürece müdahil olduğu öğrenildi. Başkan Fıçı iddialarla ilgili de ‘dedikodu’ değerlendirmesinde bulundu.

EGEDESONSÖZ – Olay, İzmir’in Foça ilçesinde yaşandı. Edinilen bilgilere göre iki gün önce Foça’nın merkezinde iki grup arasında ‘kız’ meselesinden dolayı kavga yaşandı. 

Kavga sonrası Gerenköylü olduğu ileri sürülen kalabalık grup ise ilçe merkezine gelerek kendilerine saldıranları aradı ve bazı kişileri darp etti. Darp edenlerin ellerinde sopa ve kazma kürek olduğu kaydedildi. Saldıranlar  arasında gençlerin yanı sıra 30-35 yaşlarında kişilerin de olduğu öğrenildi.

Saldırıdan kaçanların bir tanesinin ise Foça Belediye başkan aday adayı Kerem Yangöz’ün annesine ait kafeye sığınırken saldırgan grup, kapı ve pencereleri kırarak işletmeye zarar verdi.

Her iki grubun da birbirinden şikâyetçi olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlar emniyetteki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.



BAŞKANIN YEĞENİ DE ARALARINDA İDDİASI
Saldıranlar arasında Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın yeğeni ve aynı zamanda Gerenköy eski belediye başkanı Orhan Bora’nın oğlu ile seçim sürecinde Başkan Bora Fıçı’nın şoförlüğünü yapmış olan kişinin de olduğu ileri sürüldü. Başkan Bora Fıçı’nın saldıranların serbest bırakılması için karakola gittiği ve bizzat sürece müdahil olduğu da öğrenildi. 

BAŞKAN FIÇI: BOŞ MUHABBET HEPSİ!
İddialarla ilgili ulaştığımız Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı ise, “Boş muhabbet hepsi. Burada dedikodu sürekli var. Böyle bir şey için aranmak doğru değil. Bunun haber değeri yok. MHP’nin dile getirdiği şeyler haber mi olacak? Açıklama yapacak ve ciddiye alınacak bir durum yok” dedi.