GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Mayıs 2022 Çarşamba 17:36

İzmir'in tulum peyniri tescillendi!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) girişimleri ile coğrafi işaret kaydı alınan 'İzmir Tulum Peyniri' için Meslek Patent Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Zemin, İZTO Başkanı Mahmut Özgener'e belgeyi takdim etti. Süreç ile ilgili açıklamalarda bulunan İZTO Başkanı Mahmut Özgener, Gaziantep'i örnek göstererek meclis üyelerine çağrıda bulundu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İZTO tarafından yürütülen çalışmalar sonrası coğrafi işareti alınan İzmir Tulum Peyniri Lansmanı gerçekleştirildi.

Meslek Patent Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Zemin, belgeyi İZTO Başkanı Mahmut Özgener'e takdim etti.

İZMİR'DE SAYI 33'E ÇIKTI
Coğrafi işaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Özgener, "İzmir Tulum Peyniri Coğrafi İşaret Töreni'ni gerçekleştirdik. Ben bu konuyu önemsiyorum ancak Gaziantep'in bizden çok daha fazla bu konuyu önemsediğini gördüm. Bizim 30 civarında coğrafi işaretli ürünümüz var. Gaziantep de ise bu sayı 90'ın üzerinde... Siz değerli meclis üyelerimizden rica ediyorum bu konuda çalışmalarımızı yapalım ve bu sayıyı arttıralım. İzmir Tulum Peyniri'nin işaretlenmesi de uzun bir süreç sonunda gerçekleşti. Bu tescil ile birlikte odamızın sahip olduğu işaret sayısı 5 olurken, kentimizdeki sayı 33'e çıkmış oldu" diye konuştu.