GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
13 Nisan 2023 Perşembe 09:02

İzmir'in terzilerinde seçim yoğunluğu

14 Mayıs'a sayılı günler kala terzilerde seçim yoğunluğu yaşanmaya başladı. İzmir’in ünlü modacısı Hikmet Alcan, yıllardır giydirdiği siyasilerin siparişlerine yenisini eklediklerini ifade ederek “Her zamanki yoğunluğumuza bir de seçim hazırlıkları eklendi. Ağırlıklı olarak kurumsal renkler tercih ediliyor” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Seçim tarihi olarak belirlenen 14 Mayıs'a sayılı günler kala terzilerde seçim yoğunluğu yaşanıyor. İzmir’de özel dikim takım elbise giymek isteyen adayların verdiği siparişler yetiştirilmeye çalışılıyor.

İzmir’deki  terzilerde, son günlerde seçim yoğunluğu yaşanıyor. Seçim tarihi olarak Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan 14 Mayıs’a  kısa bir süre kala milletvekili adayları takım elbise diktirmek için terzilere sipariş veriyor.

Egedesonsöz’e terzihanesindeki seçim hazırlığını anlatan İzmir’in ünlü moda ustası Hikmet Alcan, “Her zamanki yoğunluğumuza bir de seçim hazırlıkları eklendi. Siyasi isimlerden giydirdiğim isimler için siparişler devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında topluluk önünde konuşacak vatandaşlara güven sağlamak isteyen siyasiler siyah ve füme gibi renkler tercih ediyor. Kravat seçimleri ise sadelikten yana oluyor. Siyasiler eğer köy ya da esnaf ziyaretleri gerçekleştireceklerse de bunun için ufak desenleri olan ve biraz daha renkli ceketleri seçerek ceketin içine de triko değil gömlek giymeyi tercih edebiliyorlar. Lacivert ise lider rengi olarak kullanılıyor. İsteyen istediği bütçeye göre dikim yaptırabilir” ifadelerini kullandı.

İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mustafa Güvenli ise “Alsancak’ta bazı elit diyebileceğimiz terzihanelerde yoğunluk var. Özel dikim takım elbiselerin fiyatları kumaşın kalitesine göre değişir. Adaylar küçük mahalle arası dükkânları seçmiyor. En düşük bir takım elbise dikimi 10 bin TL’den başlar” dedi.