GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Ağustos 2016 Perşembe 12:16

İzmir’in tatil cennetinde ‘hayati’ operasyonu: Bombalı baskın timi!

Çeşme’de durdurulan araçta ve içindeki 4 kişinin üzerinde 5 adet tabanca ve 2 adet el bombası bulundu. Zanlıların ilçeye 2005 yılında işlenen cinayetin intikamı gelmek için geldiklerini itiraf ettikleri bildirildi.

İZMİR – İzmir’in Çeşme ilçesindeki bombalı baskın planı polis ekiplerinin dikkatiyle önlendi.

İlçede yapılan operasyonda üzerilerinde ve araçta 5 adet tabanca ve 2 adet el bombası bulunduran 4 kişi polis ekiplerince yakalanırken şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İzmir Emniyeti’nden yapılan açıklamada 15 Ağustos günü saat 23.00 sularında Ilıca Mahallesi 5077 Sokak üzerinde, uygulama yapan Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri durumundan şüphelendikleri bir aracı durduğu ve aracın içinde bulunan Ş.D.(30), E.E.(37), V.A.(35) ve K.D. (28). isimli şahısların yapılan üst aramalarında 5 adet tabanca, bu tabancalara ait şarjörler ve toplam 254 fişek bulunması üzerine bu kişilerin yakalandığı, araçta yapılan aramada ise aracın gizli bölmesine saklanmış 2 adet taarruz tipi el bombası ve 198 adet fişek ele geçirildiği bildirildi.

Emniyetteki ifade maratonunda ise yakalanan şahıslardan korkunç bir itiraf geldi. E.E'nin polise verdiği ifadesinde, 2005'te iki grup arasında çıkan kavgada bir kişinin öldürülmesi olayına karıştığını iddia ettikleri grubun Çeşme'de tatil yaptığını öğrendiklerini, intikam almak için buraya geldiklerini söylediği öğrenildi.

4 zanlı işlemlerin ardından çıkarıldıkları mahkemede tarafından tutuklandı. (Haber servisi, ajanslar)