GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
6 Eylül 2022 Salı 09:14

İzmir'in tatil cennetinde denize sıfır özelleştirmeler!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,  İzmir'in Çeşme ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve toplam 2 milyon 100 bin TL geçici teminat bedeli belirlenen taşınmazlar için özelleştirme kararı aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Son dönemlerde yaşanan özelleştirme kararları ile tartışmaların odağına gelen Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Çeşme ilçesi sınırları içerisinde yer alan 2 adet taşınmazı ‘satış’ yöntemi ile özelleştirme kararı aldı.

Çeşmenin Dalyan mahallesi sınırları içerisinde kalan ve denize neredeyse sıfır konumda bulunan 2 bin 500 metrekarelik taşınmazın 2136/2500 hissesini satış lisesine koyan özelleştirme idaresi başkanlığı,  alan ile ilgili 900 bin TL geçici teminat bedeli belirledi.

Özelleştirme idaresi ayrıca yine ilçe sınırları içerisinde yer alan Sakarya Mahallesi’ne yer alan, kuş uçuşu 300 metre mesafede yer alan  2 bin 838 metrekare büyüklüğü olan ve 1 milyon 300 bin TL geçici teminat bedeli belirlenen 1623/2400 hissesini satış listesine koydu.

İki taşınmaz için ihale tarihi 27 Eylül olarak belirlenirken, satışlar ‘pazarlık’ usulü ile gerçekleştirilecek.