GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
5 Mayıs 2016 Perşembe 09:51

İzmir’in ‘sosyete kuyumcusu’ iflasın eşiğinde!

İzmir’in sosyete kuyumcusu Laila Kuyumculuk’un sahibi Özakbaş ailesi iflasın eşiğine geldi. Aileye ait Yonga Orman Ürünleri ve Yapıtsan İnşaat firması iflas erteleme istedi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir’in ünlü sosyete kuyumcusu Özakbaş ailesi iflas ile karşı karşıya. Sosyete mücevhercisi olarak bilinen Laila Kuyumculuk’un sahibi Leyla Özakbaş ve eşi Ali Özakbaş’a ait Yonga Orman Ürünleri ve Yapıtsan İnşaat iflas erteleme istedi. 

‘DİMDİK AYAKTAYIZ’ DEMİŞTİ
Geçtiğimiz haftalarda İzmir sosyetesinde; borçları nedeniyle kuyumcu, kereste ve inşaat şirketlerinin iflas ettiği, Özakbaşlar’ın kenti terk ettikleri iddiaları üzerine aileden açıklama gelmişti. Söz konusu iddiaları yalanlayan aile ‘dimdik ayaktayız’ açıklaması yapmıştı.

İFLAS ERTELEME
Alsancak Kordon üzerinde yer alan ünlü kuyumcunun kepenk kapatması üzerine ailenin inşaat işlerini üstlenen Yapıtsan İnşaat ve Yonga Orman Ürünleri iflas erteleme talebiyle mahkemeye başvurdu. İnceleme sürecine giren iflas erteleme talebi, sürecin ardından karara bağlanacak.

40 SENELİK TİCARET
Özakbaşlar, İzmir’de 40 senenin üzerinde ticaret yaşamını sürdürüyor. Kuyumculuk ve kerestecilik firmalarının yanı sıra inşaat şirketi, kentteki önemli yapıların altına imza attı. Firma, Özel Türk Koleji Bornova Kampüsü, Ramada Otel Çankaya, Abalıoğlu Turgutlu Tesisi, Sunel Tütün A.Ş. Fabrikası, Söktaş Süt Ürünleri, Türkiye İş Bankası Alsancak, İzmir Türk koleji, Beşe İş Merkezi ve beraberinde çok sayıda konut, villa, site faaliyetlerinde bulunmuştu.