GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
28 Eylül 2016 Çarşamba 18:22

İzmir’in sörf cennetindeki taş ocağı 3 kat büyüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Namık Kemal Aydoğdu Çeşme Alaçatı’da Dünyaca ünlü sörf alanının üst bölgesinde kalker ocağını büyütmek için bakanlığa başvurdu. Ön kabulü yapılan dosyaya göre Aydoğdu 4.18 hektarlık alanda daha önce aldığı izni 15.95 hektara çıkartacak.

EGEDESONSÖZ - Rüzgar enerji santralleri ve taş ocakları ile gündeme gelen Çeşme’de çevrecilerin mücadelesi devam ederken İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve Alaçatıspor Kulübü Başkanı Namık Kemal Aydoğdu’nun sahibi olduğu şirket kapasite artışı için bakanlığa başvuru yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yapılan başvuru için ön izin verilirken ÇED süreci de başlatıldı.

Aydoğdu’nun bakanlığa yaptığı başvuruda Çeşme Alaçatı Akçakaya Mevkii’nde daha önce verilmiş bir ruhsatlı saha bulunuyor. Saha içerisinde kalker ocağı, kırma-eleme tesisi, hazır beton tesisi, parke taşı imalat tesisi, mermer ocağı, mermer kesme tesislerinin işletme faaliyetinde bulunduğu belirtilirken yeni başvuruda ayrıntılar da yer alıyor. Şu anda 4.18 hektarlık alanda faaliyet gösteren kalker ocağı onay çıkması halinde 15.95 hektara çıkacak. Kapasitesi 3 kat daha artacak olan tesislerde üretim artarak sürdürülecek.    

Çeşme Alaçatı Yumruköy Kültür Ve Turizm Gelişim Bölgesi sınırları içinde kalan kalker ocağı faaliyet alanın büyük bölümü 3. derece sit alanında kalıyor. Alaçatı’da bulunan Dünyaca ünlü sörf merkezinin üst bölgelerindeki tepe noktaları kapsayan proje tartışmalara neden olurken başta belediye olmak üzere bazı kurum ve kuruluşlar ise karşı çıkıyor.

Aydoğdu’nun doğrudan kendi adını taşıyan şirket üzerinden yürütülen çalışmalar devam ederken tesis içindeki hazır beton tesisini Sarıoğlu Hazır Beton, kilit parke taşı tesisini ise Port Yapı Elemanları şirketleri alt yüklenici olarak işletiyor.