GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Eylül 2022 Salı 10:24

İzmir'in 'Silikon Vadisi' için ihale vakti!

İzmir’de ‘tarım teknoloji üssü’ kurmayı hedefleyen İzmir Ticaret Borsası,  İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’nin yapımı için ihaleye çıkma kararı aldı. Yayımlanan metinde 20 Ekim'de  gerçekleştirilecek ihalenin açık ihale usulü ile gerçekleştirileceği belirtildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Tarım Teknoloji Merkezi (İTTM), İzmir Ticaret Borsası öncülüğünde, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yaşar Üniversitesi, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ortaklığında, İzmir Kalkınma Ajansı eş güdümüyle hayata geçirilmesi planlanan İzmir Tarım Teknoloji Merkezi için bekleyip devam ediyor.

İTB öncülüğünde yürütülen proje kapsamında yapının inşaatı için ihaleye çıkma kararı alınan süreçte, ihale tarihi geçtiğimiz aylarda  8 Eylül olarak açıklanmıştı. Beklenilen sürecin gerçekleşmemesi sonrası ise ‘Tarım teknolojileri AR-GE üssü’ sloganı ile yapılması planlanan proje için yeni ihale tarihi açıklandı.

Açık ihale usulü ile gerçekleştirileceği duyurulan ihale için yeni tarih 20 Ekim olarak duyuruldu. Son teklif verme sürecinin 19 Ekim olarak belirlendiği projenin ihale yeri ise Akdeniz Mahallesi, Şehit Fethi Bey Caddesi Heris Tower No:55 Kat 23 No:37-38 olarak duyuruldu.