GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
14 Mart 2023 Salı 09:21

İzmir'in sanayilerinde EYT manzaraları... İAOSB'de personel açığı yaşanır mı?

Sanayinin çeşitli sektörlerinde yaşanan nitelikli personel sıkıntısının yanına EYT’den emekli olmak hakkı eklenince başta ustalar olmak üzere çok sayıda çalışan emeklilik dilekçelerini başladı. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace yaptığı açıklamada “EYT yasasının etkileri henüz çok belli olmamakla birlikte Bölge Müdürlüğü'nde personeller emekli olduktan sonra da devam etmek istiyor. 100 kişi çalışıyor ise 85'i devam edecek gibi görünüyor. Mavi Yakalılar emekli olmak isteyecek, orada bir personel açığı olsa da bu sorun çözülecektir” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Uzun zamandır yaşanan nitelikli personel konusuna bir de EYT eklenince sanayinin çeşitli iş kollarında personel sorunu yaşanması bekleniyor.

İş dünyası ise bir yandan emeklilere verilecek kıdem tazminatları ve yeni personel bulma konusunda kara kara düşünüyor. 

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, Egedesonsöz’e yaptığı değerlendirmede çok sayıda çalışanın EYT’ye başvurarak emeklilik işlemlerini başlattığını kaydetti. Karace, organize sanayi bölgesinde personel konusunda sıkıntı yaşanmayacağının altını çizdi.

Karace yaptığı açıklamada “EYT yasasının etkileri henüz çok belli olmamakla birlikte Bölge Müdürlüğü'nde personeller emekli olduktan sonra da devam etmek istiyor. 100 kişi çalışıyor ise 85'i devam edecek gibi görünüyor. Dolayısıyla personel sıkıntısı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Mavi Yakalılar emekli olmak isteyecek, orada bir personel açığı olsa da bu sorun çözülecektir. Tazminat konusunda da hükümetin sunduğu düşük kredili faizler çözüm noktasında yardımcı olacaktır” dedi.