GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
29 Mart 2019 Cuma 14:48

İzmir’in örnek şoförü konuştu: Empati kurmak ve yardımcı olmak en güzel şey!

Evka 4- Kemer arasında İZELMAN’da şoför olarak çalışan Metin Eseryel’in görme engelli vatandaşı otobüsten inerek yolun karşısına geçirmesi sosyal medyada takdirle karşılandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gökçe, Eseryel’i telefonla arayarak tebrik etti. Eseryel ise, “Önemli olan o insanın duygularını yaşayabilmekti. Benim de elimden böyle bir kolaylık, güzellik geldi ve onu yaptım. Mümkün olduğunca empati kurmak ve engelli kardeşlerimize yardımcı olmak en güzel şey” diye konuştu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İZELMAN’da 2005 yılından itibaren otobüs şoförlüğü yapan 1970 doğumlu Metin Eseryel bugün seferi sırasında örnek bir davranışa imza attı. Evka 4- Kemer durakları arasında çalışan Eseryel, görme engelli bir yolcusunun otobüsten inmesiyle birlikte harekete geçti.

Engelli vatandaşı koluna girerek yolun karşısına geçiren Eseryel daha sonra görevinin başına döndü. Engelli yolcuya eşlik etmesinin ardından Eseryel’i daha sonra otobüsteki vatandaşlar alkışlarla karşıladı. Başka bir yolcu tarafından videoya kaydedilen görüntüler sosyal medyada yayıldı ve Eseryel duyarlılığı nedeniyle İzmirliler tarafından takdir gördü.

GENEL SEKRETER GÖKÇE’DEN TEŞEKKÜR TELEFONU
Gelişmelerin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, Şoför Eseryel’i aradı. Genel Sekreter Gökçe, “Metin Bey kutluyorum seni! Teşekkür ediyorum! Onurlu, soylu, incelikli bir iş yaptın. Herkes yaptığı işi bu hassasiyetle yapsa ülkemizde birçok sorun kendiliğinden çözülmüş olur, tekrar kutluyorum” dedi.

EMPATİ KURMAK VE YARDIMCI OLMAK EN GÜZEL ŞEY

Şoför Eseryel ise yaşanan olay sonrasında konuştu. Eseryel, “Önemli olan o insanın duygularını yaşayabilmekti. Benim de elimden böyle bir kolaylık, güzellik geldi ve onu yaptım. Fiziksel engelinden, yaşından dolayı insan ayrımı yapmadan elimden gelen, yardımcı olabileceğim en güzel şeyi yapmaya çalıştım. Çünkü biz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin farkındalık eğitimini almıştık. Bu arkadaşımda ben bunu hissettim ve yaşadım. Engelli vatandaşlarımızın yaşantısı çok zor, hele bizim ülkemizde daha da zor. Yardımcı olmak istedim. Çok yardımseverim. Herkesin de böyle olmasını istiyorum. Ülke bizim ülkemiz, insan bizim insanımız. Çok güzel bir söylemleri var; ‘Herkes engelli adayıdır’. Mümkün olduğunca empati kurmak ve engelli kardeşlerimize yardımcı olmak en güzel şey diye düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

İşte o anlar: