GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
1 Ekim 2018 Pazartesi 18:30

İzmir'in örnek öğrencileri: Arkadaşlarının okuması için bunu yaptılar

Torbalı Türk Telekom Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri maddi durumu uygun olmayan kız arkadaşlarının eğitim hayatına devam edebilmesi için kitap yazarak kitabın geliri ile arkadaşlarını okutma kararı aldılar. Bir yıllık bir süreçte hazırlanan kitabın, okul aile birliği tarafından satışına başland

Hayırseverlerin desteği ile basıldığı belirtilen kitabın yazarı olan öğrenciler ile öğretmenleri İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’yi makamında ziyaret ederek yazmış oldukları kitabı takdim ettiler.

Öğrencileri duyarlı çalışmalarından dolayı tebrik eden Yahşi, kitabın satışının yapılması ve öğrencilerin eğitim hayatlarının kesintiye uğramadan devam edebilmesi için her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Kadın sorunları ve bu sorunların ortadan kaldırılmasında en büyük faktörün eğitim olduğu düşüncesiyle yola çıkan öğrenciler “Sınırlarını Zorla” ismini verdikleri bu kitapla herkesin kendi sınırlarını zorlayarak iyi işlere imza atabileceğini göstermeyi hedeflediklerini belirttiler.

Kitaptaki hikâyeler öğrenciler tarafından Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Serap ve Mehmet ÇİÇEK rehberliğinde hazırlanırken görseller ve kapak tasarım  Görsel Sanatlar öğretmeni Gamze Soy tarafından gerçekleştirildi.