GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
20 Kasım 2017 Pazartesi 15:54

İzmir'in oksijen deposuna RES vizesi!

Türkcel’in kurucusu Murat Vargı ile birçok ortak projeye imza atan İnnores Elektrik İzmir’de RES kuracak. Toplam 16 türbinlik RES Menemen İlçesi, Yayla, Kır, Yahşelli, Göktepe, Emirâlem ile Karşıyaka’nın Yamanlar ve Sancaklı mahalleleri tepelerinde yer alacak.

EGEDESONSÖZ-  İzmir’de son yıllarda artan yenilenebilir enerji kaynağı Rüzgar Enerjisi (RES) için bu kez kentin kuzeyinde atağa geçildi. Yamanlar Dağı’nın sırtlarında yeni bir alanda RES kurulması için düğmeye basıldı. Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci devam eden projeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay çıktı.

Türkcell’in kurucusu ve eski Yönetim Kurulu Başkanı Murat Vargı ile birlikte Türkiye’de birçok ortak RES projelerine imza atan İNNORES Elektrik Üretim A.Ş. Menemen İlçesi, Yayla, Kır, Yahşelli, Göktepe, Emirâlem Merkez Mahalleleri ile Karşıyaka İlçesi, Yamanlar ve Sancaklı Mahalleleri’nin tepelerinde 16 adet türbin kuracak. Yahşelli Rüzgâr Enerji Santrali’nde yıllık 70 milyon kWh elektrik enerjisi üretilmesi planlanırken üretilen elektrik TEİAŞ’ın ana hattına verilecek.

İstanbul merkezli atan İNNORES Elektrik Üretim A.Ş’nin ticaret sicil kayıtlarına göre ortakları arasında Vargı’nın bir dönem aynı kurumda birlikte çalıştığı Türkcell eski Genel Müdür Yardımcısı Ali Ruhi Doğusoy,  MV Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve THY Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Akpınar’ın temsilcisi olduğu Portmobil Telekomünikasyon AŞ,  Banu Vargı Tümay’ın yetkili olduğu Jasmin Denicilik AŞ,  İnnovent Assia Projekt Develobment Gmbh adına yetkili Hayriye Serra Yenal ve Tülay Yenal gibi isimler yer alıyor.