GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
17 Mart 2020 Salı 11:00

İzmir’in odalarından flaş korona virüs kararı: Meclis toplantıları iptal!

EBSO ve İZTO Mart ayı meclis toplantısını koronavirüs karşısına alınan tedbirler kapsamında iptal etti. EBSO Nisan’da iki aylık meclis toplantısı yapma kararı alırken İZTO’nun da aynı yöntemi uygulaması bekleniyor.

EGEDESONSÖZ- Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi ilan ettiği, ülkemizde de vakaların ortaya çıkmasından sonra birbiri ardına sıkı önlemlerin alındığı koronavirüs salgını konusunda bir adım da TOBB’a bağlı odalar attı.  İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), ve İzmir Ticaret Borsası Mart ayı olağan meclis toplantılarını iptal etti. İptal gerekçesi olarak Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı önlemler arasında 15 kişiyi geçen toplantıların iptal edilmesi yönündeki tavsiye kararı etkili oldu. Bu kararla 132 üyeden oluşan EBSO meclisi, Mart ayı toplantısını iptal ederek 27 Nisan’da iki aylık meclis toplantısını birden yapma kararı aldı. 170 kişiden oluşan İZTO’nun da benzer bir karar alması bekleniyor.

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı olarak faaliyet gösteren oda ve borsalarda meclisler her ay toplanarak, ilgili mevzuat uyarınca verilen görevleri yerine getiriyor.

Öte yandan oda ve borsa personelini evden çalışma sistemi ya da idari izinli sayılması konusunda ise İzmir oda yöneticilerinin TOBB ile temasta olduğu, Ankara’dan gelecek görüşe göre personelleriyle ilgili çalışma takvimini yeniden düzenleyebilecekleri belirtildi.