GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
17 Aralık 2018 Pazartesi 09:15

İzmir'in oda başkanından 'gey hamam' çıkışı: 2-3 katını verenler olur ama...

Tarihi Namazgah Hamamı’nın Büyükşehir Belediyesi tarafından Hamamcılar Banyocular Esnaf Odası’na kiralanması kararlaştırıldı. Oda Başkanı Karaca, “Yıllık 50 bin TL’lik bir öneri sundum. Biz bu olaya kar-zarar olarak bakmıyoruz. Tarihi dokunun korunmasını ve buranın gerçek hamam olarak çalışmasını istiyoruz. Benim verdiğim fiyatın 2-3 katını verenler olur ama burası sonra gey hamamı olur” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16’ncı yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı 1.2 milyon liralık restorasyonla ayağa kaldırması sonrasında kiralama hamlesi için harekete geçti. Aralık ayı oturumunda Büyükşehir Belediyesi meclisinin gündemine gelen önergenin doğrultusunda herhangi bir aksilik çıkmazsa tarihi hamam Hamamcılar Banyocular Esnaf Odası’na kiraya verilecek.

İzmir mimarisinin önemli unsurlarından olan Namazgah Hamamı’nın Büyükşehir Belediyesi'nden kiralanması sürecine dair bilgilendirme yapan İzmir Hamamcılar Banyocular Esnaf Odası Başkanı Nafi Karaca açıklamalarda bulundu. Başkan Karaca hamam için kendilerinden daha fazla para verilebileceğini söylerken odanın kiralama işlemiyle amaçladığı durumu açıkladı. Kar-zarar hesabı yapmadıklarını belirten Karaca, mekanın LGBTİ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender ve İnterseks) bireyleri tarafından kullanılmaması yönünde bir refleks geliştirdiklerini açıkladı.

YILLIK 50 BİN TL KİRA ÖNERDİM, GEYLERE VERİLMESİN!
Karaca, “Burayı kiralayarak kullanmayı teklif ettim. Pınarbaşı’ndaki belediye hamamını da oda olarak kiralamıştık, bunu da kira olarak alıyoruz. ‘Benim verdiğim fiyatın 2-3 katını verenler olur ama burası sonra gey hamamı olur. Burası İzmir’in gözbebeği’ dedim. Buraya turistler geleceği için buraya iyi bakmamız lazım. Ufak tefek sıkıntılar var ama çözülecek. Kira teklifinde ben bulundum. Yıllık 50 bin TL’lik bir öneri sundum. Biz bu olaya kar-zarar olarak bakmıyoruz. Tarihi dokunun korunmasını ve buranın gerçek hamam olarak çalışmasını istiyoruz. Türk hamamı diyoruz. Geylerden gelecek talep doğrultusunda bunun fiyatı da artabilir ama onlara teslim edip de kötü amaçla kullanılmasın” dedi.

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu’nun görevde olduğu 2004 yılında Namazgah, Şark ve İslamköy hamamları eşcinsel ilişki kurulduğu iddialarıyla 1’er ay süreyle kapatılmıştı.