GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Ocak 2021 Salı 16:14

İzmir'in o ilçesini karıştıran iddia: Krize Kılıçdaroğlu el koydu!

Belevi yakınlarındaki Cibe mevkiinde Romanlara ait 23 çadır, Selçuk Belediyesi tarafından dün mühürlenmek istendi. Sorunun, yerelde ve İl Başkanlığı düzeyinde sorun çözülmeyince, İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu aramasıyla çözüldüğü konuşuluyor

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Selçuk'ta yaşayan Roman vatandaşların ilçe merkezine 10 kilometre uzakta kurduğu çadırlar, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel tarafından mühürlenmesi gündeme geldi. Jandarmanın, Roman ailelere mühürlemeye işlemi yapılacağını tebliğ etmesiyle gün yüzüne çıkan kriz, üç saat içinde çözüldü. Ancak bu üç saat içinde çok yoğun telefon trafiği yaşandığı, sorunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kadar gittiği öğrenildi.

KRİZ 11.00'DE BAŞLADI, 14.00'TE BİTTİ
Belevi'ye 6, Selçuk merkeze 10 kilometre uzakta bulunan Cibe mevkiinde kurulu 23 çadırda yaşayan Roman vatandaşlar, Jandarmanın "Çadırlar mühürlenecek" talimatıyla büyük bir şok yaşadı. Romanlar, durumu hemen CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'ya bildirdi. Edinilen bilgilere göre, dün saat 11.00'de başlayan krize el koyan Purçu'nun, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'i arayarak mühürleme kararından vazgeçilmesini istediği, olumlu yanıt alamayınca, CHP İl Başkanı Deniz Yücel'i arayarak yardım istediği öğrenildi. Yücel'in de sorunu çözmemesi üzerine Purçu'nun, sorunu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettiği ve yardım istediği, Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla saat 14.00't mühürleme kararından vazgeçildiği konuşuluyor.

PURÇU DOĞRULADI, YORUM YAPMADI
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Selçuk'ta yine çadır krizi yaşandığını doğrularken, yaşananlar hakkında bir yorum yapmak istemedi. Çadırlarda yaşayan Romanlardan Gürkan Kalaycı, şunları söyledi:

"Jandarma geldi, çadırlarımızı mühürlemek istedi. Çadırlarımız, kimseyi rahatsız etmeyecek bir yerde olmasına rağmen böyle bir karar alınmış olmasına çok üzüldük. Burası dağlık bir arazi… Bize en yakın yerleşim yeri Belevi, 6 kilometre uzaklıkta. Biz kendi halinde çalışan, hazır şemsiye, sepet yaparak hayatını sürdüren insanlarız. 1.5 yıldır burada yaşıyoruz. Yanlış bir şey de yapmadık. Bunu jandarma da biliyor. Belediye başkanı neden bize böyle davranıyor, anlamıyoruz. Daha önce de aynı davranışta bulundu. Geçen mühürleme olayında ceza yazılmıştı ama bu kez yazmadılar. Olay, yaklaşık 3 saat içinde çözüldü. Nasıl çözüldüğü, kimler devreye girdi, bu konuda bilgimiz yok. Kim yardım ettiyse, Allah ondan razı olsun."