GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
2 Mart 2017 Perşembe 12:50

İzmir'in o ilçesinde ormana taş ocağı vizesi

İzmir’in Menderes ilçesinde bulunan ve orman alanı olarak geçen Karakuyu köyü yakınlarındaki arazide yapılması planan taş ocağı için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ - 50 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren ve Aydın, Kuşadası, Gaziemir Sarnıç ve Muş’ta hazır beton fabrikaları bulunan Menteş Grup, firmanın ihtiyacı olan kalker ve diğer mamullerin temini için geçtiğimiz günlerde Menderes’te taş ocağı tesisi kurmak amacıyla başvuruda bulunmuştu. Başvurunun ardından başlatılan ÇED sürecinde projeyi değerlendiren İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verildi.

KÖYÜN KAYNAK SULARINI BESLEYEN ALAN
Palamutarası Köyü’ne 1750 metre mesafede bulunması dikkat çekerken alanda köyün içme suyunun sağlandığı kuyu ve aynı yörede küçüklü büyüklü kaynaklar bulunuyor. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, proje alanının içerisinde bulunduğu bölgede, kuyu ve kaynakların saha çevresindeki kireçtaşı akiferlerinden beslendiği değerlendirdiği raporun ardından üniversitelerin ilgili bölümleri tarafından teknik açıklama raporu hazırlanacak. Teknik açıklama raporunun onaylanmasının ardından faaliyete başlanacak.

Tarım arazisi statüsünde bulunan arazide yapılacak tesis 700 bin TL’ye mal olacak. Yılda 750 bin ton kalker üretiminin yapılacağı taş ocağından çıkarılacak olan kalkerin 390 bin tonu kırma eleme işlemi, geri kalan 360 bin tonu ise hiçbir işleme tabi tutulmadan piyasaya sürülecek.