GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ocak 2019 Cuma 13:23

İzmir’in o ilçesinde 'komşu başkan' formülü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için henüz bir isim açıklamayan CHP’de ilçeler üzerindeki çalışma sürüyor. Büyükşehir’e adaylığını ilan eden Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak’ın adı Bayraklı için gündeme geldi. Durak’ın komşu ilçe fikrine sıcak baktığı öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim öncesinde aday belirleme çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’deki işlemleri sürüyor. Büyükşehir Belediyesi dahil hiçbir ilçede bir isim açıklamayan partide aday adayları yoğun kulis çalışması yapıyor. Genel merkezde kamp kuran isimler çıkacak listede yer almak isterken mevcut belediye başkanların durumu ise ayrıca tartışılıyor.

İzmir’in en büyük ilçeleri arasında yer alan Bayraklı’da 10 yıldır görev yapan Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için dosya almış daha sonra talebini geri çektiğini açıklamıştı. Belediye binası önünde işçileri ve memurları toplayan Başkan Karabağ’ın sözleri tartışmalara neden oldu. Konuşmasında, “İzmir’in başına ihale rantçılarının temsilcisini getirmek istiyorlar” diyerek dikkatleri üzerine çeken Karabağ, Bayraklı’ya başvuran aday adayları için ise, “pzvnk.ler” ifadesini kullanmıştı. İzmir Adliyesi’nde görev yapan hakim ve savcılar ile birlikte geçmişte hakkında fezleke düzenleyen emniyeti de hedef alan Başkan Karabağ’ın yerine birçok isim konuşulmaya başlandı.

Parti içinde ilçede yaşayan ve yaşamayan bazı isimlerin başvuruları değerlendirilirken “komşu ilçe” formülü ortaya çıktı. Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak’ın Bayraklı’dan aday gösterilebileceği belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik adaylık talebini daha önce ilan eden Durak’ın Bayraklı formülüne de sıcak baktığı öğrenildi. Karşıyaka’da 2004-2009-2009-2014 yılları arasında 10 yıl belediye başkanlığı yapan Durak, Bayraklı ilçe olmadan önce de 5 yıl boyunca Bayraklı bölgesini yönetmişti. Bayraklı’nın mahalleleri dahil birçok dengesine hakim olan Durak’ın inşaat mühendisi kimliği nedeniyle kentsel dönüşüm projeleri dahil birçok çalışmada avantaj olabileceği dile getiriliyor.