GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Haziran 2018 Pazartesi 16:13

İzmir'in o ilçesinde gerginlik: Esnaf belediyeyi bastı!

Bayraklı ilçesinde, sokak aralarına kurulan Özkanlar Pazar Yeri'nin, bölgede oturan vatandaşların açtığı davayı kazanması nedeniyle kapatılmasının ardından Pazar esnafının eylemleri sürüyor. Esnaf bu kez belediye binasına satamadığı sebze-meyveyi attı.

EGEDESONSÖZ- Bayraklı ilçesinde yıllardır kurulan Özkanlar Pazar Yeri, bölgede oturan bazı vatandaşların kaldırılması için açtığı davayı kazanmaları ve Danıştay 8'inci Dairesi'nin de kararı onamasının ardından 5 ay önce kaldırıldı. Kendilerine yeni yer tahsis edilmesini isteyen pazar esnafı, o günden bu yana defalarca eylem yapıp, yürüyüş düzenledi.

ÖNERİLEN YER KABUL GÖRMEDİ
İki hafta önce, pazar yerinin Manavkuyu Mahallesi 250 Sokak'ta bulunan, yaklaşık 5 bin metrekarelik boş arazide kurulması gündeme geldi. Ancak, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Emlak'ın da aralarında bulunduğu birçok kurumun üzerinde hak sahibi olduğu arsanın, uygulama imar planına göre okul yapılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilmiş durumda olduğu anlaşıldı. Bunu gerekçe gösteren Bayraklı Belediyesi, buraya pazar yeri kurulmasının mevzuata aykırı olduğunu belirterek, itirazlarını dile getirdi.

BELEDİYE ÖNÜNDE GERGİNLİK
Geçtiğimiz hafta yaşanan biber gazlı müdahalenin ardından bu hafta esnaf, belediye binasının önüne gelerek protesto gösterisi düzenledi. Esnaf bu kez satamadığı sebze ve meyveleri yanında getirdi. Esnaflar ellerine geçen sebze ve meyveleri “Başkan İstifa” sloganları eşliğinde belediye binasına fırlatınca gerginlik yaşandı.

Polisin müdahalesiyle esnaf eylemini noktaladı.

İşte o anlar: