GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Ocak 2021 Pazartesi 23:08

İzmir’in o ilçesinde çöp tesisinden sonra yeni gelişme: Hafriyat toprağı krizi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes İlçesi Küner Köyü sınırlarında yapma kararı aldığı “hafriyat toprağı sahası” kararı tartışmalara neden oldu. Belediye meclis toplantısında da gündeme gelen çalışmaya AK Parti tepki gösterdi.

EGEDESONSÖZ/ Kentin farklı noktalarında hafriyat alanları konusunda çalışma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Menderes’te yeni alan açma kararı aldı. Belediyenin katı atık bertaraf tesisi yapmayı planladığı fakat halkın tepkisi nedeniyle askıya alınan Çakaltepe Mahallesi’ndeki hafriyat döküm alanı Küner Mahallesi sınırlarına kaydırıldı. Küner ile Şaşal köyleri arasında bulunan bir bölgede hafriyat toprağı döküm sahası ilan eden Büyükşehir, yerel idareyi ve meclis üyelerini de bilgilendirerek mesaj gönderdi.  Mesajda; Güzelbahçe Yelki’de bulunan sahanın geri kazanım tesisine çevrildiği,  Kınık Poyracık’ta da yeni bir sahanın açıldığının altı çizildi.

Menderes’in Özdere-Gümüldür ve Kuşadası kavşağına yakın noktada bulunan Küner Mahallesi’nde alınan karar belediye meclis toplantısında gündeme geldi. CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Kayalar hafriyat toprağı döküm alanının ihtiyaç olduğunu fakat bunun ilçe ihtiyaçlarıyla sınırlandırılabileceğini söyledi. AK Partili Meclis Üyeleri Halis Macit ve Cemil Az ise duruma tepki gösterdi.

Mecliste yapılan açıklama ve Büyükşehir’in aldığı karara birçok kişi tepki gösterirken AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Artcı da, “İlçemizde yerel yönetimlerden habersiz, vatandaşı hiçe sayan bir anlayış ile çöp tesisi kurmak isteyenlere dur demiştik. Bu konuda da aynı noktadayız. Menderes, İzmir’in içme suyu ihtiyacını karşılayan Tahtalı Barajı’nın havzasında kaldığı için çok sıkıntılar çekti. Bu konuda düzenleme yapması gerekenler ilçemize çöp, atık ve pisliği layık görüyorlar. Biz, Menderesliler olarak bunun adına toprak atığı da olsa karşıyız. Sadece ilçeden değil birçok noktadan moloz, hafriyat toprağı getirilecek. Sadece bahçe toprağı gibi lanse edilmesi işin kamufle edilmesidir. Hep birlikte yaşayıp göreceğiz” dedi.