GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Kasım 2017 Çarşamba 15:16

İzmir'in o ilçesinde başkan isyan etti: Nerede bu örgüt?

CHP’nin Karaburun İlçe kongresinde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır katılıma tepki gösterdi. Çakır, “Yönetimin yarısı, delegelerin üçte ikisi yok. Neredesiniz, niye gelmediler?” dedi. Milletvekili Atilla Sertel de önseçim vurgusu yaparak, “Örgütümüzün emrindeyiz” dedi.

EGEDESONSÖZ- Kongre süreci devam eden CHP’de parti örgütü Karaburun’da sandığa gitti. Mevcut İlçe Başkanı Bülent Çumcum’un tek aday olduğu kongreye Milletvekili Atilla Sertel, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, parti yöneticileri ve eski-yeni isimler katıldı.

KİMSE YOK
Kongre salonunda konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır katılıma tepki gösterdi. Partililerin kongre gibi önemli bir günde salonda yer almamasını eleştirerek, “ İlçe yönetim kurulunun yarısı burada yok. Mahallelerden seçilen ve salonda olması gereken delegelerin üçte ikisi nerede? Belediye meclis üyelerimizi de göremiyorum. Yine partimizde görev alanlarda eksiklik, dağınıklık var. Önce bunları konuşmamız lazım” dedi. 

Kongrede konuşan Milletvekili Atilla Sertel de dış politika ve ekonomik sorunlardan bahsetti. Parti örgütlerinin önseçimden çıkan milletvekilleri olarak her zaman emrinde olduğunu anlatırken, “Biz, sizlere bir telefon kadar yakınız. Her zaman buralardayız. Sadece örgütümüze hesap veririz. Kimseye de vermeyiz.  İzmir’de güzel şeyler oluyor. Baktığınızda yaşanabilir 10 kent arasına girdi. Bunda bizim belediye başkanlarımızın ve yerel yönetim anlayışımızın parti olarak büyük etkisi var. Fakat İstanbul’dan Ankara’dan insanlar kaçıyor. Yüksek yapılar, gökdelenler insanları boğuyor. İzmir de böyle olmasın. Biz buna karşı da gereken tavrımızı göstermeliyiz” diye konuştu.