GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Haziran 2019 Perşembe 16:58

İzmir'in o ilçelerine 'elektrikli tren' geliyor!

TCDD 3. Bölge Müdürlüğü Menderes Havzası’nın önemli ilçeleri olan Ödemiş, Tire ve Bayındır’a giden yakıtlı trenleri kaldırma kararı aldı. Projeye göre, 75 kilometrelik hat 44 milyon TL harcanarak elektrikli hale gelecek. Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen’i ziyaret eden Bölge Müdürü Selim Koçbay ve yetkililer proje hakkında değerlendirme yaptı.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Ödemiş-Tire ve Bayındır ilçelerinden şehir merkezine günlük yolcu taşıyan TCDD’ye ait trenlerle ilgili önemli bir adım atıldı. TCDD 3. Bölge Müdürlüğü, uzun yıllardır taşımacılıkta kullanılan dizel tren setlerini kaldırma kararı aldı. Projeye göre, 75 kilometrelik hat üzerinde çalışan trenler 44 milyon TL harcanarak elektrikli hale getirilecek. Torbalı’dan başlayacak çalışma Bayındır’dan sonra Tire ve Ödemiş yönüne doğru ilerleyecek.

TCDD’nin başlattığı elektrikli tren setleri projesiyle ilgili bilgi vermek üzere bölgeye giden TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen’i ziyaret etti. Koçbay ve ekibi, sinyalizasyon yatırımıyla elektrikli hale gelecek yatırım alanlarını yerinde inceledi.

2020’DE BİTECEK
Günde trenlerin 24 sefer yaptığı Ödemiş-Tire ve Bayındır güzergahındaki değişimin bölge açısından çok önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Uğur Demirezen, “Hükümetimizin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak yaptığı ve yıllardır kullanılan İZBAN hattı Selçuk’a kadar uzatıldı. Bu yeni güzergah, Torbalı’dan başlayarak Bayındır’a gelecek. Burada bulunan Çatal İstasyonu’ndan ikiye ayrılarak Ödemiş ve Tire yönlerine ayrı ayrı gidecek. Zaten bu güzergahlarda şu anda trenler çalışıyor. Yeni projede trenler ve raylar elektrikli hale uygun olacak. Sinyalizasyon yatırımı ile bu iş TCDD Genel Müdürlüğü tarafından çözülecek. Yatırımın 2020 yılının Nisan ayında tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

ÇEKİM MERKEZİ OLACAK
Başkan Demirezen, güzergahın ileride İZBAN hattı ile koordinasyonunun sağlanacağını da belirtirken bunun için zamana ihtiyaç olduğunu vurguladı. Demirezen, “Şu anda Bayındır-İzmir arasında ulaşım özel araçların haricinde tren seferleri, toplu taşıma ve ESHOT’un otobüsleriyle sağlanıyor. Raylı sistem yüksek oranda tercih ediliyor. Hat, elektrikli hale geldiğinde güzergah daha konforlu ve hızlı olacak. Bu da Menderes Havzası’nın ilçelerini, Bayındır’ı çekim merkezi haline getirecek. Ayrıca, şehir merkezinden çıkıp seyahat etmek isteyenler, farklı yerler görmek isteyenler rahatlıkla ulaşımdan yararlanabilecek” diye konuştu.