GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Eylül 2021 Pazartesi 10:03

İzmir'in Nirvanası'na yürüyen merdivenli çözüm

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay Metro istasyonu ile Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla Karabağlar 166. Sokak'ta 6 adet yürüyen bant ve 1 adet yürüyen merdiven ile 220 metrelik yaya yolu yapımı için ihaleye çıkmaya hazırlanıyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in en büyük hastanelerinden biri olan Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yeni bir ihaleye çıkmaya hazırlanıyor.

İzmir ulaşımı için önemli bir yere sahip olan metro hattında, Hatay Metro istasyonu ile Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında ulaşımı kolaylaştırmak için yürüyen merdiven ve yürüyen bant ihalesine çıkmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ayrıca bölgede yaya yolu yapımını da hedefliyor.

Karabağlar 166. Sokak'ta yapımı hedeflenen ihale kapsamında 6 adet yürüyen bant ve 1 adet yürüyen merdiven ile 220 metre yaya yolu yaptıracak olan Büyükşehir Belediyesi, projenin tamamlanma süresini ise yer tesliminden itibaren 240 gün olarak belirledi.

Kültür Park 3 No'lu Hol İhale Salonu'nda gerçekleştirilecek ihalenin son başvuru tarihi olarak ise 5 Ekim 2021 saat 10:00 olarak belirlendi.

*Nirvana ne demek: Her türlü isteklerden, duygulanımlardan, tutkulardan arınıp en yüksek ruh durumuna erişme.