GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
1 Şubat 2024 Perşembe 12:38

İzmir'in mega yatırımında sona doğru... 'Alsancak rahatlayacak'

İzmir Valiliği, İZTO, EBSO ve EİB ortaklığıyla  İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde hayata geçirilecek lojistik merkezi için gün sayılıyor. EİB Başkan Jak Eskinazi merkezin hayata geçmesi ile birlikte Alsancak Limanı civarındaki trafiğin rahatlayacağını kaydetti.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ-  Ege illeri içinde ihracatta önemli bir yere sahip olan İzmir’de hayata geçirilecek Kemalpaşa Lojistik Merkezi için önemli bir aşama kaydedildi. 

İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ve İzmir Valiliği tarafından hayata geçirilecek merkezin hazırlık aşamalarında sona gelindi.

Edinilen bilgilere göre, 3 milyon metrekarelik alana kurulacak Kemalpaşa Lojistik Köyü’nde tahsis çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arazilerin mülkiyetini İzmir Valiliği’ne devretti. Süreç YİKOB tarafından takip edilecek. 

PLANLARA SON DOKUNUŞ
Öte yandan lojistik merkezinin planlarında da son rötüşlar yapılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan hazırlatılan imar planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gönderildi. Bakanlık planlar üzerinde çalışıyor. Bakanlığın planların askıya çıkarmasının ardından projenin hayata geçirilmesinde yolundaki adımlardan biri daha atılmış olacak. 

PAYDAŞLAR TOPLANTI YAPTI
Son olarak, Kemalpaşa Lojistik Merkezi Genel Kurul Toplantısı geçtiğimiz gün İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban başkanlığında İZTO’da gerçekleşti. Toplantıya,  İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Ürün katıldı.

İZMİR’İN İHRACAT MERKEZİ OLACAK
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Egedesonsöz’e yaptığı değerlendirmede lojistik köyün Alsancak’a nefes aldıracağını kaydederek, “Tır trafiğini Alsancak’tan kurtaracağız. Lojistik Merkezi, tırların da bir merkezden idare edilmesini sağlayacak. Demiryolu hattımızı Alsancak Limanı’na ya da Aliağa Limanları’na bağladığımızda o zaman konteyner trafiğini de demiryolu ile sağlayacağız zaten amacımız da bu. Adı üzerinde Lojistiğin Merkezi. Gümrük olacak taşınmak için bekliyor. Laboratuvarları olacak. İzmir’in tüm ihracatı buradan sağlanacak” dedi.