GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
14 Mart 2016 Pazartesi 09:03

İzmir’in küçük şampiyonları ülkenin gururu oldu

Büyükşehir Belediyesi'nin Türk sporuna armağan ettiği iki küçük şampiyon, Efe Cetiz ve Defne Günce Kılıç, bir kez daha ülkemizin yüzünü güldürdü. Minik sporcular, Budapeşte'deki yapılan uluslararası buz pateni şampiyonasından bir altın ve bir gümüş madalya ile döndü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin buz pateninde yaptığı yatırımlar birer birer meyvelerini veriyor. Türkiye'nin en modern buz sporları salonunu hizmete alan ve ardından sporcu yetiştirmek üzere altyapıya yönelen Büyükşehir Belediyesi, bu alanda Türkiye'ye ilkleri yaşatıyor. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapılan European Criterium yarışmasının 4. Ayağı 27. Sportland Trophy'de Türkiye'nin kazandığı iki madalya da İzmirli sporculardan geldi. Geleceğin en önemli buz pateni sporcuları arasında gösterilen 10 yaşındaki Efe Cetiz, büyük bir başarıya imza atarak altın madalya kazandı. Küçük şampiyon, "Cubs Boys" kategorisinde 38.93 puanla birinci oldu. Cetiz, son olarak Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen “Skate Helana Cup” Artistik Buz Pateni Şampiyonası’ndan yine altın madalyayla dönmeyi başarmıştı.

Bravo Defne!
Türkiye Budapeşte'deki ikinci madalyasını da yine İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu Defne Günce Kılıç'la elde etti. Defne, "Cubs Girls1" kategorisinde 35 sporcu arasından 31.80 puanla 2. olarak gümüş madalya kazandı. Henüz 6 yaşındayken İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nde tanıştığı artistik buz pateni sporunda, lisanslı sporcu olarak 5 yıldır yarışan Defne Günce Kılıç, Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra, Bosna Hersek'de düzenlenen Sarajevo Open Artistik Buz Pateni yarışmalarında 3 yıl üst üste birincilik kazanarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.