GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Nisan 2017 Cumartesi 22:04

İzmir’in KHK raporu: Kimler ihraç edildi?

OHAL kapsamında son yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi bildirisine imza atan 2 akademisyen ile Gaziemir İlçe Müftülüğü Şube Müdürü İbrahim Uysal ihraç edildi. Çok sayıda isim ihraç edilirken daha önce ihraç edilen 5 kişi göreve iade edildi.

EGEDESONSÖZ- Olağanüstü hal kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 689 ve 690 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

689 Sayılı KHK ile aralarında asker, akademik personelin de bulunduğu toplam 3 bin 974 kişi kamu görevinden çıkarılırken, 731 kişi görevine iade edildi. 689 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan 18 vakıf, 14 dernek ve 13 sağlık kuruluşu kapatıldı.

Yayınlanan son KHK’lar ile İzmir’de çeşitli kamu kuruluşlarında çalışan çok sayıda kişi ihraç edilirken daha önce görevden alınan birçok kişi de göreve iade edildi.

- FLAŞ! EVLİLİK PROGRAMLARI DA YASAKLANDI

- İKİ YENİ KHK: YÜZLERCE İHRAÇ VE GÖREVE İADE

İZMİR’DE KİMLER İHRAÇ EDİLDİ?
İzmir’de ihraç edilenlerin arasında Gaziemir Müftülüğü Şube Müdürü İbrahim Uysal’ın yanı sıra Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi bildirisine imza atan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Yrd. Doç. Güldem Özatağan ve Yrd. Doç. Mehmet Penpecioğlu yer aldı. Ayrıca İzmir'de Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı olarak çalışan 2 rütbeli asker ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda  çalışan 3 rütbeli asker de ihraç edildi. 

Yüksek Öğretim Kurumları-Akademik Personel: (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü)

Yrd. Doç. Güldem Özatağan, Yrd. Doç. Mehmet Penpecioğlu, Araştırma Görevlisi Özcan Gülhan, Araştırma Görevlisi Şaban Öztürk, Araştırma Görevlisi Pınar Yüksel

Diyanet İşleri Başkanlığı

İbrahim Uysal – Gaziemir Şube Müdürü

Adalet Bakanlığı

Mustafa Yurttaş (Adli Yargı Hakim Adayı)

Bektaş Atlı (İzmir 4 No’lu T Tipi Cezaevi 2. Müdürü)

Can Yıldırım (Menemen T Tipi Cezaevi 2. Müdürü)

Bağlı kuruluşlardan ise İnfaz ve koruma baş memuru 3 kişi, infaz ve koruma memuru 30 kişi, mübaşir 2 kişi, sosyolog 1 kişi, teknisyen 1 kişi, yazı işler müdürü 1 kişi, zabıt katibi 12 kişi ihraç edildi.

Sağlık Bakanlığı ve ilgili kuruluşlar:

Ufuk Tepeli- Tabip, Salim Kaya- Hizmetli, Nergiz Arı- Diş Tabibi, Levent Özkan- Tabip

İzmir’de ayrıca Kadastro Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurumlardan 1, Ekonomi Bakanlığı’na bağlı kurumlardan 1, Maden Tetkiki Arama Müdürlüğü’nden 1, Türkiye Elektrik Üretim A.Ş.’den 1, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı kurumlardan 3 kişi ihraç edildi.

İZMİR’DE KİMLER GÖREVE İADE EDİLDİ?

Daha önce yayınlanan KHK’lar ile görevden ihraç edilen bazı isimleri ise göreve iade edildi. Göreve iade edilenlerin arasında Karabağlar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özer Matur’un ismi dikkat çekti.

İzmir’de Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı kurumlardan 2, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 2 kişi göreve iade edildi.