GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Ağustos 2022 Salı 14:55

İzmir’in kara raporu... Ekmek parası yolunda 7 can!

İSİG Meclisi’nin açıkladığı rakamlara göre İzmir’de geçtiğimiz ay 7 işçi çalışırken yaşamını yitirdi. Yıl genelinde en az 38 işçinin iş kazalarında hayatını kaybettiği İzmir, İstanbul'dan sonra en fazla işçinin öldüğü kent oldu.

EGEDESONSÖZ- İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi Temmuz ayı raporunu açıkladı. Haber taramalarından ve işçilerin ve işyeri hekimlerinin verdiği bilgilerle derlenen verilere göre geçtiğimiz ay ülke genelinde en az 169 işçi alınmayan iş güvenliği önlemlerinden dolayı hayatını kaybetti.

Yaşamını yitiren işçilerin işçilerin 14’ünü kadın işçi, 155’ini erkek işçi oluştururken 17 çocuk da yine iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. 6 mülteci/göçmen işçi de yine çalışırken öldü. Yaşamını yitiren işçilerin büyük bir kısmı tarım, inşaat ve taşımacılık iş kollarında çalışıyordu. İşçilerin ölüm sebeplerinin ilk sıralarında ise trafik kazası, ezilme ve düşme yer aldı.

İZMİR 2’İNCİ SIRADA!
Rapora göre İzmir’de ise geçtiğimiz ay 7 işçi iş kazalarında hayatını kaybetti. Yıl genelinde İzmir’de yaşamını yitiren işçilerin sayısı ise 38’e yükseldi. İzmir, Antalya ile birlikte İstanbul'dan sonra en fazla işçinin hayatını kaybettiği şehir oldu.