GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Nisan 2022 Çarşamba 11:40

İzmir'in 'kara' raporu: 2022'nin ilk 3 ayında kaç işçi öldü?

İSİG Meclisi'nin açıkladığı verilere göre yılın ilk 3 ayında İzmir'de 17 işçi iş güvenliği önlemleri alınmaması sebebiyle hayatını kaybetti. 

EGEDESONSÖZ - İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG)  Meclisi  2022 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan 'İş Cinayetleri Raporu'nu açıkladı. Basına yansıyan haberler; işçilerin, işyeri hekimlerinin ve iş güvenliği uzmanlarının verdiği bilgiler doğrultusunda hazırlanan rapora göre 2022'de Türkiye'de en az 347 işçi çalışırken yaşamını yitirdi. 

Raporda yer alan bilgilere göre yeni yılın ilk 3 ayında İzmir'de 17 işçi hayatını kaybetti. İzmir; İstanbul ve Kocaeli'nin ardından en fazla ölümlü iş kazasının yaşandığı şehir oldu. 

İSİG Meclisi'nin raporlara göre İzmir'de Ocak ayında 7, Şubat ayında ayında 4 ve Mart ayında ise 6 işçi yaşamını yitirdi. 

Ülke genelinde en fazla ölümlü iş kazalarının yaşandığı iş kolları; inşaat, yol, taşımacılık, tarım, büro ve metal oldu. İnşaat, yol işkolunda 54 işçi; taşımacılık işkolunda 45 işçi; tarım, orman işkolunda 33 işçi, ticaret, büro  işkolunda 30 işçi; metal işkolunda 27 işçi; sağlık ve sosyal hizmetler işkolunda 27 işçi; belediye, genel İşler işkolunda 26 işçi hayatını kaybetti. 

Ölüm sebeplerinde ise ilk sıralarda trafik kazaları, ezilme-göçük ve düşme yer aldı. Türkiye'de 3 ay içerisinde ölen işçilerin 6'sı çocuk işçiyken, 25'i de kadın işçiydi.