GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Kasım 2021 Perşembe 12:58

İzmir'in kadınları tek ses tek yürek... 'Kadınız, eşitiz, biz varız!'

Tüm dünyada kadına yönelik şiddete farkındalık yaratmak için anılan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında İzmirli kadınları hazırladıkları bir video ile dikkat çekti. Videoya KöyKoop Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'de destek veren isimler arasında yer aldı.

EGEDESONSÖZ - 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bir araya gelen İzmirli kadınlar, şiddete karşı durduklarını hazırladıkları bir video ile duyurdu.

Hazırlanan videoya KöyKoop Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer 'Kadına şiddete dur' diyerek destek verirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise  "Toplumun yarısını görmeden yarısını hissetmeden kucaklamak mümkün değil. Hep birlikte mücadele edecek ve kadına şiddeti hep birlikte yeneceğiz" mesajı ile destek olduklarını belirtti.

Yayımlanan videoda ise şu mesaj verdi: "Kadınız eşitiz biz varız. Kadınız eşitiz biz varız, haklarımızdan İstanbul sözleşmesinden vazgeçmiyoruz. Şiddeti ifşa et, sessiz kalma ortak olma. İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çık. Eşitliği iste adaveti savun. Kadına şiddeti durdur. Kadınız eşitiz biz varız.”

Hazırlanan videoda, Neptün Soyer ve Tunç Soyer'in yanısıra, Ceid İzmir Yerel Eşitlik izleme Platformu Ayla Çelik, DİSK Kadın Komisyonu Ezgi Alkılıçgil, İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Fatoş Dayıoğlu,  Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Gül Gürses, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu Kadın Çalışma Grubu Güniz Gacaner Ermin,  Ege Balkan Güç Birliği Platformu Kadın Çalışmaları Hediye Uyulgan,  İzmir Kadin Kuruluşları Birliği Huriye Serter,  Uluslararası Inner Wheel 244. Bölge Federasyonu Melek Güsar, İzmir Tabip Odası Kadın Hekimlik ve kadın Sağlığı Komisyonu Mübeccel İlhan, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Nevin Öğütcen,  İzmir Kent Konseyi S. Nazik Işık da yer aldı.