GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
4 Kasım 2016 Cuma 13:52

İzmir’in jeotermal şirketinden termal tedavi merkezi yatırımı

İzmir Valiliği ve Büyükşehir ortaklığı olan Jeotermal A.Ş. Seferihisar’da 200 yatak kapasiteli 25 milyon TL’lik Termal Tedavi Merkezi kuruyor.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir’de İl Özel İdare’nin kapatılmasıyla İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yarı yarıya hisseye sahip İzmir Jeotermal A.Ş.  termal tedavi merkezi kuruyor.

Valilik ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla kurulan şirket Seferihisar’daki yeraltı kaynaklarını enerjiye dönüştürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

2023’E EN BÜYÜK DESTİNASYON HEDEFİ
Jeotermal A.Ş., Seferihisar Doğanbey Mahallesi’nde 41 bin 517 metrekarelik  alan içerisinde  100 Oda, 200 yatak kapasiteli Doğanbey Termal Tedavi Merkezi  yapımı için proje hazırlandı.

Sağlık turizmi çalışmalarının hız kazandığı bölgede yapılacak yeni proje ile Türkiye’nin 2023 yılına kadar termal yatak kapasitesinin arttırılarak dünyanın en büyük sağlık ve termal destinasyonda olması planlanıyor.

TARİH MİRASI
Yapımı planlanan projenin bulunduğu yerin kuzeyinde, 19. Yüzyıla ait, günümüz şartlarına kadar hala işlevselliğini korumayı başarmış fakat mevsim geçişleri, mekanik etkiler ve yapı yorgunluğuna bağlı olarak, kısmi yıkılma ve deformasyona uğramış erkek ve kadın hamamı yer alıyor.

1., 2. ve 3. Derece arkeolojik sit alanı içerisinde yer alan proje sahasında koruma alanı içerisinde kalan bölümde her hangi bir beton yapı yapılmayacak. Toplamda 41 bin metrekarelik alanda 9 bin metrekarelik alanda tesis kurulumu gerçekleşecek.

ÇOK AMAÇLI MERKEZ
Termal merkezinde sunum ve toplantı salonu, salon, oyun salonu, spor salonu, sosyal alanı, otopark, kapalı yüzme havuzu, 5 adet muayenehane, psikolog odası, röntgen, ekg ve ultrason odaları, peloidoterapi, elektroterapi, inholasyon ve taşassoterapi üniteleri, 6 adet tedavi havuzu, egzersiz odaları, 4 adet özel egzersiz odaları, 4 adet fizik tedavi odası, 10 adet hidroterapi havuzu, 8 adet masaj odası, spa odaları ve 100 adet konaklama ihtiyacının karşılanacağı oda yer alacak.

Toplamda 25 milyon TL harcanacak dev proje için şirket İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden onay gelerek ÇED süreci başlatıldı.