GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Nisan 2022 Cuma 13:23

İzmir'in iki ilçesinde korkutan yangın!

Çeşme Çiftlikköy'de çıkan yangın, ekiplerin yoğun çalışmasının ardından 1,5 saat içerisinde kontrol altına alındı. Saat 15.00 sularında ise Beydağ'da yangın çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çeşme Çiftlikköy'de yangın çıktığını duyurmuştu.

Soyer Twitter hesabından yaptığı paylaşıma "Maalesef havaların ısınmasıyla yangın sezonu açıldı. Fırtına nedeniyle açık alanda ateş yakmamanızı önemle rica ediyorum" notunu düşerken, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da yangınla ilgili sosyal medya hesaplarından "Çeşme Çiftlikköy, Altınkum Mevkii'nde bilinmeyen bir sebepten gerçekleşen yangına ekiplerimiz anında müdahalede bulundu. Yangında bir vatandaşımıza ait hayvan damı zarar gördü. Rüzgarın etkisiyle şiddetini arttıran yangında ekiplerimiz canla başla çalışmaya devam ediyor." paylaşımında bulunmuştu.

Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve İzmir İtfaiye Müdürlüğü'nden 4 arazöz, 1 su tankeri ve 2 dozerle müdahale edildi ve yangın 1,5 saat içerisinde kontrol altına alındı.

Ardından İzmir Beydağ'ın kırsal Erikli Mahallesi'nde, kestane ağaçlarının olduğu bölgede de saat 15.00 sıralarında yangın çıktı.

Kestane ağaçlarının bulunduğu bölgedeki yangına, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Orman İşletme Şefliğine bağlı ekipler müdahale etti.

Kontrol altına alınan yangında yaklaşık 1 hektar alan zarar gördü.

Erikli Mahalle Muhtarı Ali Erbaş, sarp arazide çıkan yangına müdahale eden ekiplere teşekkür ettiklerini söyledi.