GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Haziran 2023 Cuma 09:09

İzmir’in iki ilçesinde 133 milyonluk satış!

Karşıyaka Belediyesi Mavişehir’de bir arsayı 42 milyon 849 bin TL’den, Torbalı Belediyesi ise Tepeköy’deki bir akaryakıt istasyonunu ise 90 milyon 100 bin TL’den satışa çıkardı.

Ahmet Can KARATAŞ / EGEDESONSÖZ- Türkiye’de her geçen gün etkisini daha da arttıran ekonomik kriz vatandaşları olduğu kadar yerel yönetimleri de zorluyor. Kimi yerel yönetimler borçlanma yolunu seçerken kimisi de ellerinde bulunan değerli taşınmazlarını satış vitrinine çıkarıyor.

KARŞIYAKA
Karşıyaka Belediyesi de Mavişehir Mahallesi’nde (tapu kayıtlarında Şemikler) yer alan ve 856 metrekare olan değerli taşınmazını kapalı teklif usulü ile satma kararı aldı.

İlçe sınırları içerisinde yer alan Mavişehir Mahalle muhtarlığının hemen karşısında kalan değerli taşınmazını satma kararı alan Karşıyaka Belediyesi bu satıştan kasasına 42 Milyon 849 bin TL koymayı hedefliyor.

Karşıyaka Belediye Başkanlığı Encümen Toplantı Salonunda 22 Haziran Perşembe günü yapılması planlanan ihalede satış, kapalı teklif usulü ile gerçekleşecek.



TORBALI
Torbalı Belediyesi nazım imar planlarında ‘Akaryakıt ve Servis Alanı’ olarak geçen ve ilçe sınırları içerisinde Tepeköy mahallesinde bulunan değerli taşınmazını satma kararı aldı.

Toplam 3 bin metrekare olan değerli taşınmazı için Torbalı Belediyesi, değerli taşınmazın muammen bedelini 90 Milyon 100 bin TL olarak belirledi.

İzmir- Aydın Caddesine cephe bir konumda bulunan değerli taşınmazın ihalesi 20 Haziran Salı günü saat 14:00’de İsmail Uygur Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Belediye Encümeni huzurunda yapılacak olan ihalede Kapalı Teklif Usulü kullanılacak.